Ai mâncat mai mult decât trebuie? Iată ce trebuie să faci, dar mai ales să nu faci

De , 7 sept., 2018, Ştiri

Ai mâncat mai mult decât trebuie? Regreţi asta imediat după ce te-ar ridicat de la masă? Sau poate că, dimpotrivă, vrei să savurezi momentul şi să prelungeşti starea de bine ori  poate că ţi-a trecut prin cap să te apuci imediat de exerciţii fizice, doar, doar nu s-o lipi vreun gram de tine, iar dacă de la masa îmbelşugată nu te-ai ales nicio remuşcare sigur ţi-ai aprins repede o ţigară în cazul în care, desigur, eşti fumător.

Preocupat de siluetă îţi promiţi să nu mai repeţi greşeala vreunui alt exces culinar, numai că, fără să ştii, tocmai te pregăteşti să faci altele…

Află că nu este indicat să amesteci lichide şi alimente solide la masa. Nu de alta, însă băutura trebuie consumată la o oră după ce mănânci, altfel organismul nu are timp să absoarbă şi să proceseze nutrienţii şi te vei alege şi cu balonare, gaze ori dureri abdominale. Lichidele amestecate cu alimentele solide în stomac îngreunează digestia.

Ai mâncat atât de mult încît singur lucru la care te gândeşti este să-ţi găseşti un loc comod pe canapea şi, de ce nu, poate să şi aţipeşti un pic. Total greşit! Digestia în poziţia culcat , dar şi în timpul somnului este foarte lentă. Astfel, dacă ne vom culca cu stomacul plin foarte probabil că dimineaţa ne vom simţi foarte grei ca şi cum tocmai ne-am fi sculat de la masă. Mai mult, în poziţia orizontală, cu faţa în sus, sucurile digestive curg înapoi în esofag şi va lăsa un gust neplăcut, care este dăunător pentru mucoasa esofagului, provocând arsuri la stomac.

Oricât de mult ai regreta că ai renunţat la o gustare ori un măr sau altceva şi te-ai înfruptat în neştire să nici nu te gândeşti că un fruct este binevenit oricând, pentru că nu e. Fructele se consumă cel mai bine pe stomacul gol. Ştim că ne asigură vitaminele, ne sporesc vitalitatea şi nu cheltuiesc energie pentru a fi digerate, dar ne bucurăm de aceste beneficii numai dacă nu vom consuma fructele în combinaţie cu alte alimente. Altfel ele vor rămâne în stomac mai mult decât le-ar trebui în mod normal să se digere şi aflate ca într-o capcană în stomac acestea vor fermenta şi vor produce gaze, balonare, digestia fiind deci perturbată, iar hrana va deveni acidă.

La obiceiul de a aprinde o ţigară după masă trebuie neapărat renunţat, spun specialiştii, care avertizează că fumatul unei astfel de ţigări ar echivala cu 10 ţigări fumate într-un timp oarecare. Deja nociv, acest obicei poate agrava cu mult mai mult starea de sănătate.

Nici să nu te grăbeşti  să începi exerciţiile imediat ce te-ai ridicat de la masă, oricât de vinovat te-ai simţi. Că un astfel de obicei te-ar ajuta să arzi repede caloriile este o păcăleală. După exerciţiile făcute după masă te-ai putea alege, cel mult, cu diaree, crampe, greaţă ori dureri de stomac.

Articole similare

Lasa un comentariu