Este adevărat că dragostea durează trei ani? Iată ce spun cercetătorii

De , 7 iul., 2013, Intimitate

Trei ani şi jumătate durează până când rutina pune stăpânire pe cuplurile căsătorite, după cum reiese dintr-un sondaj realizat pe 2.000 de femei şi bărbaţi. Serile petrecute împreună la televizor, ieşirile romantice în oraş şi săruturile de despărţire, toate devin amintiri după această perioadă de convieţuire.
Mai mult de atât, partenerii preferă să doarmă la ore diferite, deseori în camere separate, mănâncă la ore diferite, dispărând astfel conceptul de cină în doi. Nu se mai sărută când se întâlnesc sau când se despart și nu-și mai spun – te iubesc.

După trei ani și jumătate de căsnicie, momentele tandre dispar, iar serile – dacă sunt amândoi acasă – devin doar o luptă pe telecomandă. Practic, deseori, soții se transformă, treptat, în colegi de apartament.

Că pasiunea se stinge după câţiva ani de căsătorie o demonstrează şi interesul tot mai scăzut al partenerilor pentru aspectul fizic. În timpul pe care îl petrec împreună acasă se îmbracă neglijent şi acordă mai puţină importanţă igienei personale, potrivit sondajului britanic. Femeile renunţă să se mai fardeze şi nici epilatul nu mai este pe lista priorităţilor lor. Lenjeria intimă provocatoare este şi ea dată uitării.

În ciuda tuturor acestor probleme, două treimi dintre persoanele intervievate sunt convinse că au o căsnicie trainică.

„Odată ce luna de miere ia sfârşit, adeseori, cuplurile se lasă pradă obiceiurilor proaste şi partenerii uită că trebuie să depună eforturi pentru a se face fericiţi unii pe alţii. Cu toţii ştim că lucrurile mărunte fac diferenţa, iar o metodă foarte bună de a arăta că-şi pasă de celălalt este să petreci timp cu el. De exemplu, aţi putea reintroduce ieşirile în oraş în doi sau cina romantică“, recomandă Kate Jones, reprezentant al companiei care a comandat sondajul

Articole similare

Comentarii

 • „cercetatorii” confunda iubirea adevarata cu altceva…
  Dragostea adevarata nu moare niciodata. In plus, numai cine a rait acest sentiment cu adevarat poate vorbi;in rest, doar pure speculatii.

 • 3 ani??? asa mult??? :)) oricum 99% dintre familii dupa cativa ani merg din inertie….

 • La cuplurile la care „dragostea” dispare dupa 3 ani, mai mult ca sigur ea nu a existat niciodata in adevaratul ei sens.
  A fost doar o iluzie efemera, o atragere animalica infaptuita numai din motive hormonale si poate si materiale, sau o combinatie din cele doua.
  Iubirea adevarata nu dispare niciodata, nici macar daca la un moment dat unul din parteneri nu mai exista.
  Restul discutiilor pe acest subiect, sunt vrajeli de can-can..

 • Nu-I adevarat ca dupa 3 ani dispare dragostea dintre cei 2.De exemplu la mine,spre fericirea mea,dupa 18 ani dragosrea e si mai mare.Si pe zi ce trece ne iubim si mai mult.Va doresc tuturor sa va iubiti mult ca si asa viata e scurta.