Exercițiul fizic care te ajută să dai burta jos

De , 23 apr., 2015, Stil de viaţă

Este imposibil să slăbești doar într-o anumită parte a corpului, însă asta nu înseamnă că exercițiile fizice nu te ajută să-ți subțiezi și talia.

Într-un studiu realizat la Harvard School of Public Health (HSPH) cercetătorii au descoperit că bărbații care au făcut 20 de minute de exerciții cu greutăți, pe zi, au experimentat o creștere mai mică a grăsimii de pe burtă decât bărbații care au petrecut aceeași perioadă de timp transpirând în timpul unui antrenament cardio.

„Exercițiile de rezistență și, în mod ideal, combinarea lor cu exerciții cardio, ar putea ajuta adulții mai în vârstă să-și reducă grăsimea abdominală, în timp ce își cresc sau îți păstrează masa musculară”, spune coordonatorul studiului, Rania Mekary, cercetător în nutriție la HSPH.

Mai mult de 10.000 de oameni au fost incluși în studiul lui Mekary, publicat online în revista Obesity, care a analizat datele provenite de la o altă cercetare care a durat 12 ani. De-a lungul acestor 12 ani, bărbații care au făcut mai multe exerciții de rezistență s-au confruntat cu o creștere mai mică a dimensiunii taliei decât cei care au făcut exerciții cardio.

Grăsimea de pe burtă în exces crește riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și alte afecțiuni. Dar pentru că este imposibil să slăbești doar în zona taliei, cea mai bună soluție este de a reduce grăsimea de pe tot corpul.
„Acest studiu subliniază importanța exercițiilor cu greutăți în reducerea obezității abdominale, în special în rândul persoanelor în vârstă,” a explicat Frank Hu, profesor de nutritie si epidemiologie la HSPH si autor principal al studiului. „Pentru a menține o greutate sănătoasă si o talie subțire, este esențial să faci atât exerciții cardio cât și cu greutăți.”

Articole similare

Lasa un comentariu