Explicaţia pentru care unele persoane fac Alzheimer la bătrâneţe, iar altele nu

De , 13 aug., 2013, Sănătate de la A la Z, Ştiri

Oamenii de ştiinţă sunt cu un pas mai aproape să descopere de ce nu facem toţi Alzheimer când îmbătrânim.

Deşi nu se cunoaşte cauza exactă a maladiei Alzheimer, s-a observat că în general, creierul atins de boală incepe să prezinte două tipuri de leziuni. Una este dezvoltarea, între neuroni, a plăcilor constituite din peptide beta-amiloide, cealaltă este formarea, în interiorul neuronilor, a unui aşa-numit „ghem neurofibrilar” rezultat din agregarea de proteine denumite „tau”.

Cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit că pentru dezvoltarea beta-amiloidelor, o enzimă denumită BACE-1 trebuie mai întâi să se amestece cu o proteină denumită proteină precursoare de amiloidă. Această enzimă împarte proteina în mici fragmente. Ca urmare, soluţia pentrui prevenirea acestei beta-amiloide implică separarea enzimei BACE-1 de proteina precursoare de amiloidă.

,,Este ca şi cum am separa praful de puşcă, astfel încât explozia să nu se mai producă. Separând cele două elemente ne-ar oferi o posibilitate să prevenim boala”, spune dr. Subhojit Roy.

 

Articole similare

Comentarii

  • asa si? explicatia unde e? de ce unele persoanae fac si altele nu? voi cititi ce scrieti? aveti o logica de trei simpla?

    • Are mare dreptate ” atent” ,articolul a fost scris de unul cu alzheimer.Despre separatie nu mai zic,probabil ca o facem ca tarnacopul,sunteti tari de tot.