9 apr., 2015

Fast-food pentru recuperarea musculară? Iată ce spun studiile

Ştiri

 

Dacă după ce ai făcut sport îți este poftă de cartofi prăjiți și un burger chiar merită să mânînci deoarece conform unui studiu publicat în International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, fast food-ul chiar ajută a recuperarea musculară.

După un antrenament intens nivelul de zahăr din corp scade de aceea ni se face foame, iar următorul lucru pe care vrem să îl facem este să ne hidratăm și să mâncăm. Mușchii au nevoie de proteine și carbohidrați buni pentru a se reface.

Majoritatea oamenilor se refac după sport cu băuturi bogate în electroliți și batoae proteice și nu fast food, însă cercetătorii au arătat că timpul, doza și macronutrienții joacă un rol foarte important în recuperarea musculară și că nu există diferențe majore între mâncarea specific sportivă și mâncarea de la fast food-uri.

Studiul a adunat 11 bărbați care să facă exerciții pe bicicletă timp de 90 de minute, apoi să se odihnească timp de 4 ore. O parte dintre participanții la studiu au consumat batoane proteice și o parte cartofi prăjiți, hamburgeri, cola și desert. Runner’s World citează “toate porțiile de mâncare aveau 70 de procente carbohidrați și 10% proteine”

După teste, cercetătorii au făcut măsurători prin biopsia mușchilor și probe de sânge pentru a măsura nivelul de recuperare, răspunsul la insulin, glucoza, colesterolul față în comparație cu exercițiile depuse.

Dr. Brent Ruby a spus că el și echipa lui nu au anticipat rezultate aproape identice care spun “rezultatele au arătat că fast food-ul consumat în doze moderate poate avea același efect ca preparatele sportive care ajută mușchiul să se refacă”

A.

Articole similare

Reacţia unei tinere când a primit în loc de inel… un CĂŢELUŞ. Imaginile au devenit VIRALE
AnimalZoo
Reacţia unei tinere când a primit în ...
Uluitor! A fost dezvaluit cel mai mare SECRET al Andreei Esca. Stirista a vobit despre MOMENTUL in care si-a pierdut VIRGINITATEA: “Aveam obsesia asta…”
EVZMonden
Uluitor! A fost dezvaluit cel mai mare S ...
Ceauşescu „revine” în prim-plan. Anunţul autorităţilor este clar: LEGENDA CONTINUĂ.
EVZ
Ceauşescu „revine” în prim-plan. A ...
Ion Țiriac, lovitură năucitoare pentru Gabriela Firea! Rolul lui Emil Boc
CAPITAL
Ion Țiriac, lovitură năucitoare pentr ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.