5 sept., 2014

A fost descoperit secretul tinereții veșnice. Nu costă nimic și e la îndemâna oricui

Ştiri

Statul în picioare pare să fie cheia unei vieți îndelungate deoarece poate preveni îmbătrânirea ADN-ului, potrivit specialiștilor.

O echipă de cercetători suedezi au descoperit că e mai important decât exercițiile, este să stai cât mai puțin timp jos, ca să rămâi cât mai mult tânăr.

Potrivit studiului publicat în Jurnalul Medical Britanic, timpul petrecut stând jos are legătură cu lungimea telomerilor, regiuni de ADN repetitiv situate la capătul fiecărui cromozom.

Telomerii sunt consideraţi cheia opririi procesului de îmbătrânire.

Profesorul Mai-Lis  Hellenius, de la Karolinska University Hospital, Stockholm spun chiar că statul în picioare este mai important decât exervițiile fizice.
Mulți oameni fac exerciții, însă petrec prea mult timp stând jos. Cred că reducerea timpului în care stăm jos are o mai mare importanță decât practicarea exercițiilor fizice”, a adăugat profesorul.

Cercetătorii au măsurat lungimea telomerilor în cazul a 49 de adulți supraponderali și sedentari. Jumătate au fost incluși într-un program de exerciții fizice care a durat șase luni. Nivelul de activitate fizică a fost crescut și cu ajutorul unui pedometru s-a măsurat numărul de pași zilnici. Timpulîn care făceau exerciții era egal cu cel în care stăteau jos. Studiul a scos la iveală că deși persoanele care făceau exerciții erau mai sănătoase, cel mai important factor care influențează lungimea telomerilor este timpul în care stăteau jos.

Potrivit cercetătorilor, cu cât o persoană stă mai mult în picioare, cu atât mai lungi are telormerii și mai multe șanse să trăiască mai mult.

 

 

Articole similare

Scene de GROAZĂ la CIRC. Publicul a ÎNGHEŢAT în timpul spectacolului
AnimalZoo
Scene de GROAZĂ la CIRC. Publicul a ÎN ...
SCANDAL URIAȘ provocat la TV de un actor foarte cunoscut! „Ești un dobitoc…”
EVZMonden
SCANDAL URIAȘ provocat la TV de un acto ...
A ÎMPUŞCAT MORTAL UN CONSILIER venit să-i DĂRÂME CASA cu buldozerul. Filmare şocantă cu momentul de nebunie.
EVZ
A ÎMPUŞCAT MORTAL UN CONSILIER venit s ...
Hotărârea mult așteptată în privința legii care lasă pușcăriașii acasă
CAPITAL
Hotărârea mult așteptată în privin ...

Comentarii

  • Chestia asta cu corelatia intre statul in picioare si mentinerea tineretii este o aberatie atit din p de v stintific cit si statistic, cu alte cuvinte este o enorma timpenie

  • un studiu facut pe 49 de persoane nu va fi niciodata relevant

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.