Fumatul omoară 10 persoane în fiecare minut. OMS a găsit cea mai bună metodă prin care se poate renunța la țigări

Ştiri

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut, tuturor țărilor să crească accizele la tutun pentru a salva milioane de vieți, efectele fumatului ucigând 10 persoane pe minut în întreaga lume.

Potrivit OMS, creșterea prețurilor este cel mai eficient mod de a descuraja consumatorii, în special pe cei mai tineri.

Cu ocazia Zilei Mondiale Fără Tutun, marcată sâmbătă, agenția ONU estimează că, potrivit datelor din 2012, o creștere a taxelor cu 50% ar reduce numărul de fumători cu 49 milioane în întreaga lume, în următorii trei ani. Totodată, aproximativ 11 milioane de vieți ar fi salvate.

Tutunul provoacă aproape șase milioane de decese pe an, dintre care 600.000 cauzate de fumatul pasiv. Dacă tendințele actuale continuă, tutunul va ucide anual 8 milioane de oameni din întreaga lume începând din 2013, potrivit expertului OMS, Ayda Yurelki.

O creștere medie cu 10% a prețurilor la țigari reduce consumul cu 4% în țările bogate și cu aproximativ 5% în țările sărace sau cu venituri medii.Prețurile ridicate la țigări îi descurajează în special pe tineri să mai fumeze, susține OMS. De asemenea, fumătorii tineri sunt încurajați să reducă consumul de tutun sau să renunțe cu totul la fumat.

OMS a calculat că dacă toate țările ar crește taxele la tutun cu 50%, guvernele ar strânge 101 miliarde dolari ca venituri suplimentare, sumă care ar putea fi folosită pentru investiții în alte domenii ale sănătații publice.

OMS a dat exemplul Franței care a triplat prețurile reale (ajustate cu inflația) ale țigărilor, între 1990 și 2005, având ca efect scăderea cu peste 50% a consumului de tutun și reducerea numărului de cazuri de cancer pulmonar.

Articole similare

Un VIDEO ce defineste dragostea și loialitatea. O poveste care te va impresiona până la lacrimi. Vezi de ce
AnimalZoo
Un VIDEO ce defineste dragostea și loia ...
Foto – Iti vine sa crezi? Este incredibil cum arata Adelina Pestritu in COPILARIE: “Imi dau seama cat de repede trecem prin viata.”
EVZMonden
Foto – Iti vine sa crezi? Este incredi ...
RĂZBOI TOTAL la graniță! TRUPELE MILITARE, mobilizate. România și NATO au reacționat IMEDIAT.
EVZ
RĂZBOI TOTAL la graniță! TRUPELE MILI ...
Localitatea din România unde oamenii trăiesc peste 100 de ani. Aerul este atât de curat cum rar ţi-e dat să întâlneşti
CAPITAL
Localitatea din România unde oamenii tr ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.