Iarna e cel mai bun anotimp pentru slăbit. Frigul distruge bacteriile intestinale care te fac să te îngrași

Ştiri

Frigul ar putea fi un aliat bun în curele de slăbire, potrivit unor cercetători de la Universitatea din Geneva care au realizat mai multe experimente și au publicat rezultatele în revista Cell. Conform studiului publicat frigul este inamicul anumitor bacterii prezente în flora intestinală care ar favoriza luarea în greutate, relatează metronews.fr.

După ce multe studii au demonstrat că bacteriile din flora intestinală pot juca un rol important în ce privește greutatea corporală, cercetătorii de la Universitatea din Geneva au vrut să afle cum reacționează acestea dacă se modifică mediul subiectului. Astfel, câțiva șoareci au fost supuși un timp la o temperatură exterioară de 6 grade Celsius. În urma examinării, după desfășurarea experimentului, s-a observat că flora intestinală a șoarecilor se alterase semnificativ, bacteriile modificate de frig blocând luarea în greutate.

Mergând mai departe cu demonstrația, cercetătorii au extras bacteriile modificate de frig și le-au implantat altor șoareci. Aceștia din urmă, nu numai că au prezentat o ameliorare rapidă a asimilării glucozei de către organism, dar au rezistat și mai bine la frig. Și, nu în cele din urmă, au pierdut în greutate.

Cercetătorii au constatat totuși că, după trei săptămâni de expunere la frig, pierderea în greutate avea tendința să se stabilizeze. Intestinul a crescut puțin în volum pentru a putea absorbi nutrienții și, prin urmare, compensa slăbirea.

Cercetătorii au concluzionat că bacteriile din flora intestinală ar putea juca un rol semnificativ de reglare a greutății, mai ales dacă li se modifică mediul. Acest lucru confirmă teoriile asupra legăturii directe între obezitate și flora intestinală, iar cercetările oamenilor de știință de la Universitatea din Geneva reprezintă o veritabilă pistă în domeniul luptei împotriva obezității, încheiemetronews.fr.

Articole similare

GESTUL unei ARTISTE a uimit o lume întreagă! Ce a făcut înainte ca patrupedul ei să moară! IMAGINI EMOȚIONANTE
AnimalZoo
GESTUL unei ARTISTE a uimit o lume într ...
Irina Rimes a spus ADEVARUL despre RELATIA cu Tudor Chirila: „Un baietel cateodata frustrat, dar cine dintre noi nu e frustrat?’
EVZMonden
Irina Rimes a spus ADEVARUL despre RELAT ...
Scrisoare deschisă pentru Klaus Iohannis, de la un român infatuat, promotor al urii.
EVZ
Scrisoare deschisă pentru Klaus Iohanni ...
Detalii neștiute despre Klaus Iohannis. Incredibil ce a făcut timp de 15 ani
CAPITAL
Detalii neștiute despre Klaus Iohannis. ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.