Ieromonahul Hrisostom Filipescu, dat dispărut! Misterioasa lipsă a îndrăgitului egumen

Ştiri

Ieromonahul Hrisostom Filipescu este de negăsit de mai bine de o săptămână! Părintele de doar 33 de ani care propăvăduia buna înțelegere, iubirea și armonia în cărțile sale a dispărut.

Egumenul schitului Ţibucani, unul din cei mai apreciaţi monahi din Neamţ, nu mai dă nici un semn de mai bine de o săptămână, de când a părăsit lăcaşul, lăsând vorbă că pleacă la Bucureşti, scrie adevarul.ro.

Preot, psiholog clinician şi psihoterapeut, autor al unor cărţi de succes, acesta tocmai fusese ridicat în rang de protosinghel pe 26 octombrie.  Totuși, după dispariția sa, pe contul său de Facebook şi cel al schitului au început să fie postate, într-un ritm alert, mesaje extrem de ciudate: acuzaţii de corupţie la adresa mai marilor BOR şi PSD, amestecate cu clipuri cu BUG Mafia, mesaje cu tentă sexuală ori indicii că preotul ar fi părăsit ţara şi s-ar afla ba la Viena, ba la Paris, ori la Berlin.

Totuși, unde este preotul Hrisostom Filipescu? ”Pr. Hrisostom Filipescu a făcut o cădere psihică grea. Este o recidivă. A plecat în Franţa, nu se ştie pe unde. În perioada aceasta a postat pe pagina personala de FB, lucruri care sunt rezultatul acestei căderi“, a fost prima explicaţie oferită pe 1 noiembrie de Visarion Alexa, de la Biserica Sf. Nicolae din Bucureşti, citat de adevarul.ro.

Cei mai mulţi dintre comentatorii postărilor consideră că cineva i-ar fi furat telefonul preotului şi cer raportarea conturilor. Versiunea preotului Alexa  a fost întărită însă de Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pe 2 noiembrie:   „Părintele Hrisostom trece printr-o grea suferinţă de ordin psihic şi că a părăsit schitul aflându-se, cel mai probabil, undeva prin străinătate (unde, din păcate, nu acceptă să fie contactat sau ajutat). În 2011 a mai avut o cădere psihică gravă, în urma căreia şi-a revenit însă, având de atunci o frumoasă activitate ca egumen de schit“, a precizat preotul Sturzu, citat de adevarul.ro.

Până marţi, 6 noiembrie, la Poliţie nu fusese depusă nici o sesizare privind dispariţia preotului.

Eufrat este replica unui câine antic dispărut. Uite câte kilograme și ce înălțimea uimitoare are / Video
AnimalZoo
Eufrat este replica unui câine antic di ...
Emoții mari pentru Andreea Mantea! „Legam prietenii și ne cunoaștem…”
EVZMonden
Emoții mari pentru Andreea Mantea! „L ...
ALERTĂ MONDIALĂ! Pământul, supus unui IMPACT NIMICITOR de zeci de ori mai mare decât BOMBA DE LA HIROSHIMA. Breaking News.
EVZ
ALERTĂ MONDIALĂ! Pământul, supus unu ...
EXCLUSIV: Black Friday la eMAG: Iată primele reduceri. Ce telefon de top îți poți lua. Stoc limitat
CAPITAL
EXCLUSIV: Black Friday la eMAG: Iată pr ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.