22 aug., 2013

Încă o dovadă importantă că dieta mediteraneenă este cea mai sănătoasă

Stil de viaţă

După ce au fost demonstrate poprietăţile miraculoase pe care le are această dietă în prevenirea bolilor de inimă, recent exeprţii au descoperit că poate proteja şi împotriva diabetului.

Un studiu european publicat în jurnalul Diabetologia a scos la iveală că persoanele care urmează dieta mediteraneenă au un risc mai scăzut să dezvolte diabet de tip 2 în comparaţie cu cei care nu ţin acest regim.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 22.295 de persoane care au fost monitorizate pe o perioadă de 11 ani.

În acest timp, 2.330 de persoane au dezvoltat diabetde tip 2, însă acest risc a fost vizibil diminuat în cazul subiecţilor care au urmat o dietă mediteraneană.

Beneficiile dietei mediteraneene nu se opresc aici. Pe lângă diminuarea riscului de a face diabet, acest stil de alimentaţie scade riscul de a face boli de inimă, infarct ţi îmbunătăţeşte funcţionarea creierului.

Dieta mediteraneană include un consum ridicat de legume, verdeţuri, fructe şi grăsimi sănătoase din peşte,  ulei de măsline şi nuci. Alimentele care se află la baza piramidei şi care trebuie consumate zilnic sunt: legumele, fructele, cerealele integrale, uleiul de măsline, leguminoasele, nucile, seminţele, verdeţurile şi mirodeniile. Următoarea treaptă este ocupată de peşte şi fructe de mare care se consumă de două ori pe săptămână.

Pe a treia treaptă se situează carnea de pasăre, ouăle şi lactatele care se consumă cu moderaţie. Şi în vârful piramidei şi cu consumul cel mai redus se situează cărnurile şi dulciurile.

Articole similare

Uite ce animal de companie și-a cumpărat Cristian Boureanu. Credeți că i se POTRIVEȘTE?
AnimalZoo
Uite ce animal de companie și-a cumpăr ...
Lumea mondena este in stare de SOC! Mara Banica a fost IMPLICATA intr-un TERIBIL ACCIDENT RUTIER, cu 1% sanse de SUPRAVIETUIRE!
EVZMonden
Lumea mondena este in stare de SOC! Mara ...
Gata, s-a TERMINAT și cu WhatsApp! Anunțul a devenit VIRAL.
EVZ
Gata, s-a TERMINAT și cu WhatsApp! Anun ...
Mesaj neașteptat de la Bruxelles pentru Klaus Iohannis! Avertismentul prședintelui Parlamentului European
CAPITAL
Mesaj neașteptat de la Bruxelles pentru ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.