9 ian., 2018

Informații esențiale, copiii trebuie să le știe! Cum să reacționeze, dacă îi abordează un necunoscut

Ştiri

Expertul criminolog Dan Antonescu a dat câteva sfaturi importante pentru copii și părinți. Domnia sa a explicat ce trebuie să facă un copil, atunci când este abordat de necunoscuți.

Expertul spune că cei mici nu ar trebui niciodată să urce în lift cu străinii. „Să nu se urce în lift cu cineva străin. Mai ales, în lift unde este un spaţiu extrem de mic şi la îndemâna infractorilor. Copiii de vârstă preşcolară nu au voie să urce decât însoţiţi de o persoană matură. Ei pot rămâne între etaje, dacă senzorul de greutate nu acţionează. Sunt multe probleme care se pot ivi. Cel mai simplu e să urce pe scări”.

Dan Antonescu a mai precizat că micuții nu trebuie să primească niciun fel de cadou de la un necunoscut, oricât de tentant ar fi. Expertul a subliniat că orice cadou pentru copii se face părinților, niciodată minorului.

„Să nu primească niciun fel de cadouri, să nu însoţească pe nimeni, mai ales pe cei pe care nu îi cunosc. Să îşi vadă de drumul lor. Când sunt acostaţi, dacă sunt atinşi, să ţipe, să fugă, să atragă atenţia, să ceară ajutor. Acestea pot duce la prevenirea unor fapte reprobabile, cum ar fi agresiunea asupra minorilor sau violul”, a spus Dan Antonescu, la realitatea.net.

Articole similare

Uite ce animal de companie și-a cumpărat Cristian Boureanu. Credeți că i se POTRIVEȘTE?
AnimalZoo
Uite ce animal de companie și-a cumpăr ...
Lumea mondena este in stare de SOC! Mara Banica a fost IMPLICATA intr-un TERIBIL ACCIDENT RUTIER, cu 1% sanse de SUPRAVIETUIRE!
EVZMonden
Lumea mondena este in stare de SOC! Mara ...
Gata, s-a TERMINAT și cu WhatsApp! Anunțul a devenit VIRAL.
EVZ
Gata, s-a TERMINAT și cu WhatsApp! Anun ...
Mesaj neașteptat de la Bruxelles pentru Klaus Iohannis! Avertismentul prședintelui Parlamentului European
CAPITAL
Mesaj neașteptat de la Bruxelles pentru ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.