7 obiceiuri toxice care îți arată că ai de-a face cu o persoană fără inteligență emoțională

De , 24 iun., 2019, Stil de viaţă

Inteligența emoțională este capacitatea unei persoane de a conștientiza sentimentele celorlalți, adică un lucru esențial în oricare relație.

Unora le lipsește inteligența emoțională și asta se observă chiar și dacă nu deschid gura: nu se chinuie să-și amintească numele tău și nici nu se concentrează prea mult dacă vorbești cu ei.

Oamenii fără inteligență emoțională au aceste 7 obiceiuri toxice, chiar dacă uneori poate că nici nu-și dau seama.

Potrivit site-ului Business Insider, așa se poartă acest tip de persoane.

Lucruri care te ajută să înțelegi cu ce fel de oameni ai de-a face

Presupun și văd doar răul în oameni. Cât rău ar putea să le facă, cum sigur îi vor trage pe sfoară, așa sunt oamenii etc. Pur și simplu, nu pot vedea nimic bun în semenii lor.

Tot timpul au senzația că știu ei ce se întâmplă. Sigur se întâmplă ceva. Presupunerile oamenilor fără inteligență emoțională nu se opresc niciodată.

Uită numele. Nici măcar nu fac vreun efort să îl țină minte, uneori te mai și botează, ba chiar recunosc: am probleme cu numele, nu le rețin.

Toate conversațiile se întorc spre ei. Sunt foarte plictisiți dacă subiectul discuției nu sunt ei. Persoanele cu o inteligență emoțională mare vor asculta, se vor implica, vor fi acolo prezenți în discuție.

Ceilalți abia așteaptă ocazia să te întrerupă sau să vireze discuția înspre ce îi interesează pe ei.

Persoanele cu lipsă de inteligență emoțională nu ascultă, vorbesc ei mai mult. Dar și se apucă de mai multe lucruri deodată. Sunt specialiști în multitasking.

Iar asta se întâmplă chiar în discuții. Nu văd de ce s-ar opri, ce e așa de important? Poate doar dacă s-ar vorbi despre ei? Atunci ar fi bine ca toată lumea să se concentreze!

Nu au nimic de adăugat. Cei fără acest tip de inteligență fie vor domina, fie vor fi total pasivi. Cu toții ne-am confruntat cu parteneri de discuție care parcă nu vor să participe. Și încerci tu să faci conversație, din politețe, dintr-o convenție socială sau poate chiar din obligație.

Depistați oamenii care fac asta și veți vedea, nu sunt deloc empatici. Poate nu neapărat egoiști, ci lipsiți de această inteligență a sentimentelor.

Articole similare

Lasa un comentariu