Lactatele şi mezelurile, combinaţie cancerigenă. Șase asocieri alimentare periculoase

De , 4 ian., 2020, Stil de viaţă

Când alimentele „incompatibile” sunt consumate împreună, există riscul ca nutrienţii să nu se mai asimileze corect. Mai mult, din această combinaţie pot să rezulte substanţe care provoacă diaree, toxiinfecţii şi cresc riscul de cancer.

1. Lapte şi ciocolată

Oricât de suprinzător ar părea, laptele şi ciocolata nu fac casă bună.

Combinate, calciul din lapte şi acidul oxalic din ciocolată formează un compus numit oxalat de calciu, greu de digerat, care poate provoca diaree.

„Oxalaţii din ciocolată şi cazeina din lapte se precipită şi, pe lângă faptul că provoacă indigestie, se reduce din acţiunea neurostimulatoare a ciocolatei. Ciocolata cu lapte este oricum destul de periculoasă, întrucât conţine lapte praf reconstituit şi multe zaharuri, care pot duce în timp la boli cardiovasculare, cum este ateroscleroza”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, expert în alimentaţie.

2. Cafea cu lapte

Dacă obişnuiţi să adăugaţi lapte în cafea, vă alegeţi doar cu gustul, spun medicii. „Laptele taie din acţiunea stimulatoare a cafelei. Dacă o cafea amară se digeră în 20 de minute, cea cu lapte rămâne şi trei ore în stomac„, adaugă prof. dr. Mencinicopschi.

3. Iaurt cu mezeluri

Multe persoane consumă un iaurt lângă un sandviş cu şuncă fără să ştie cât e de greşit.

Mezelurile conţin nitraţi (conservanţi) care, în combinaţie cu acidul organic (lactic) din lactate, se transformă în nitrozamină, o substanţă cancerigenă.

„În general, combinaţia dintre două proteine animale este foarte indigestă. Acest lucru este specificat clar la alte religii. De exemplu, pe masa evreilor nu veţi vedea niciodată lapte şi derivate lângă carne”, subliniază specialistul citat.

Proteinele vegetale, separat de cele animale

4. Laptele de soia conţine proteine vegetale, grăsimi, carbohidraţi, vitamine şi minerale şi este foarte hrănitor dacă este consumat ca atare. În combinaţie cu ouăle, carnea sau alte alimente foarte bogate în proteine animale, se încetineşte activitatea proteazei, substanţa care ajută la descompunerea proteinelor pentru a fi digerate. Astfel, proteinele nu mai sunt asimilate aşa cum trebuie şi digestia este încetinită.

„Sfatul meu este să nu amestecaţi proteinele vegetale cu cele animale. Proteinele vegetale merg cel mai bine cu carbohidraţi: linte, soia sau mazăre cu orez etc„, recomandă specialistul în alimentaţie Gheorghe Mencinicopschi.

5. Făinoase cu zahăr

Prăjiturile sunt delicioase, dar combinarea amidonului din făinoase cu zahăr, dulceaţă, miere, sirop sau chiar cu fructe dulci de tipul curmalelor, stafidelor sau smochinelor este contraindicată.

Pe lângă acţiunea nocivă asupra activităţii pancreasului, această asociere produce şi fermentaţie, favorizând apariţia arsurilor la stomac.

6. Cartofi copţi cu unt

Nu este bine să combini grăsimi saturate cu amidon, iar în această categorie se încadrează piureul, pâinea cu unt, macaroanele cu brânză, pâinea cu şuncă sau cartofii cu unt ori smântână.

Dacă vei face acest lucru, activitatea pancreasului scade şi, implicit, şi secreţia de insulină, crescând riscul apariţiei diabetului zaharat. Poţi consuma în schimb grăsimile cu proteine sau cu acizi.

 

Articole similare

Comentarii

  • Doamne iarta-ma..si atunci ce mai mancam???Cind eram copil,am avut hepatita si mama imi dadea cartofi copti cu putin unt…erau o minune!!Si asta ,la sugestia medicului..M-am facut bine si nu am avut niciodata probleme de sanatate.Slava Domnului,imi plac cartofii copti ,cu unt,la nebunie!

  • De faptul ca laptele cu carnea nu trebuie amestecate stiam de mult timp.
    Cat despre celelalte, prea tarziu. Am facut toate greselile de mai sus, dar nu mi s-a intamplat nimic. Si am o varsta.

  • Va fi cam greu de separat branza de macaroane dupa secole
    de coabitare, ca si untul de pe paine sau piureu, cartofii copti merg mai bine cu ulei de calitate buna si varza acra. Americanii si azi bea lapte cu friptura la gratar si unt de arahide pe paine cu dulceata de struguri. De cafea cu lapte m-am convins ca nu face bine deloc, dar in Elvetia parca nu se poate imagina separat aceste doua ingrediente!!! La tapul batran e greu de invatat trucuri noi!!! ce de scoala o sa am de facut cu sotul …

  • A revenit dr mengele ? dupa tura prin puscarie a venit cu noi elucubratii despre alimentatie. Faceti cum spune si veti ajunge ca el ( la parnaie). Acolo sa vedeti regim dietetic

  • Chiar daca nu publicati asta nu pot sa ve spun decat ca sunteti idioti.

  • Și untul,de exemplu, cum să l mâncăm, pe pâine nu, in piure nu, macaroane cu brânză, o bunătate, nu, ce sa mai spun murim de inanitie

    • Corect. Nu mai mâncăm. Devenim sihăstria și trăim mult. Nu mai știe nimeni de noi….

  • Atunci, ce mâncăm?

  • Cred ca acest domn este adeptul unei alimentatii „sanatoase” in conceptia dânsului bazata pe vegetale si fructe consumate cat mai crude cu putinta.Nu toata lumea poate tolera cruditati sau verdeturi 80% din meniul zilnic.Gastrita, ulcer la stomac etc sunt afectiuni care necesita consum de carne, branza, mancare gatita..cat despre mezeluri ele oricum sunt toxice, combinate sau nu cu lapte.Eu cred ca putem consuma linistiti macaroane cu branza, unt pe cartofi sau in piure, lapte alaturi de mezeluri atata vreme cat avem grija la cantitate.

  • Mâncăm ce putem. Nu stau sa ma gândesc ce sa cumpăr, sa pot manca sănătos. De murit tot o sa murim.

  • Depinde in ce chinuri si cat ne va tine. Succesuri !

  • Deoarece omul este omnivor trebuie sa mănânce de toate, fara să facă excese. Nu mai citați din Minciunilorschi! Vă rog. Incercati sa eliminați hoții, semianalfabeții , lichelele! Să meargă și să țină prelegerile la … ocnă! Sarea face bine!

  • Corect. Nu mai mâncăm. Devenim sihăstria și trăim mult. Nu mai știe nimeni de noi….

  • Absolut incorect, pt fiecare articol citit se încasează, deci cine e idiotul ???
    Solutia stoparii acestei inselatorii, e sa-i dai block de la cele 3 punctulete.