Lavanda este mai eficientă decât unele medicamente. Iată în ce boli e utilă

Medicină alternativă

Cercetătorii austrieci au descoperit că lavanda funcționează mai bine decât antidepresivele în cazul pacienților cu tulburări de anxietate.

Pacienţii care au luat un supliment cu lavandă administrat pe cale orală, au avut niveluri mai scăzute de anxietate decât persoanele cărora li s-au administrat medicamente placebo sau antidepresive, au descoperit cercetătorii austrieci.

Studiul, cu o durată de zece săptămâni, efectuat de Facultatea de medicină din Viena şi de alte centre medicale, a evaluat peste 500 de persoane diagnosticate cu tulburări de anxietate.

Conform rezultatelor, rata anxietăţii a scăzut cu 14,1% pentru grupul de pacienţi care a primit suplimente cu lavandă, cu 11,3% pentru cei cărora li s-au administrat antidepresive şi cu 9,5% pentru cei care au primit medicamente placebo.

Cercetătorii consideră că lavanda, asemenea antidepresivelor sintetice, acţionează asupra substanţelor chimice din creier ce controlează anxietatea şi are mai puţine efecte secundare decât antidepresivele prescrise în mod obişnuit.

Lavanda scade tensiunea

Tot uleiul esenţial de lavandă îţi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi poate scădea hipertensiunea arterială.

Reduce balonarea

Antioxidantul prezent în lavandă ajută la refacerea stomacului, mai ales în cazul în care ai luat anterior antibiotice, susţine Christine Gerbstadt, purtătoarea de cuvânt a Academiei de Nutriţie şi Diete din Chicago, SUA. În acest caz, poţi folosi lavandă uscată, ce se găseşte în comerţ că ingredient culinar. Se pune în iaurt şi se consumă împreună cu acesta.

Alungă durerea de cap

Uleiul de lavandă are proprietăţi antiseptice şi antiinflamatoare. Aşadar, durerea de cap poate trece nu doar cu ajutorul pastilelor, ci şi dacă se masează uşor tâmplele cu câteva picături din acest ulei. Acelaşi produs şi-a dovedit utilitatea şi în cazul somnului – câteva picături puse pe pernă asigurând un somn liniştit, întrucât aromă are o mare putere în alungarea stresului.

Articole similare

Eufrat este replica unui câine antic dispărut. Uite câte kilograme și ce înălțimea uimitoare are / Video
AnimalZoo
Eufrat este replica unui câine antic di ...
Emoții mari pentru Andreea Mantea! „Legam prietenii și ne cunoaștem…”
EVZMonden
Emoții mari pentru Andreea Mantea! „L ...
ALERTĂ MONDIALĂ! Pământul, supus unui IMPACT NIMICITOR de zeci de ori mai mare decât BOMBA DE LA HIROSHIMA. Breaking News.
EVZ
ALERTĂ MONDIALĂ! Pământul, supus unu ...
EXCLUSIV: Black Friday la eMAG: Iată primele reduceri. Ce telefon de top îți poți lua. Stoc limitat
CAPITAL
EXCLUSIV: Black Friday la eMAG: Iată pr ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.