6 iun., 2017

LiveDoc cu dr. Anamaria Ciubară, psihiatru. Cum recunoaștem primele simptome ale bolii Alzheimer

LIVEDoc Video

Miercuri, pe 7 iunie, între orele 12.00 și 13-00, pe pagina de Facebook Doctorul Zilei în cadrul interviului LiveDoc aflăm mai multe lucruri despre cele mai frecvente boli psihice cu care se confruntă românii și, în special, despre maladia secolului, așa cum mai este numită boala Alzheimer, de la dr. Anamaria Ciubară, specialist psihiatru. 

Demența Alzheimer este boala care afectează creierul uman, producând modificări de structură la nivelul acestuia care, ulterior, determină pierderea memoriei și, în final, duce la moartea bolnavului. Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență la persoanele în vârstă și reprezintă jumătate din totalitatea cazurilor de demență.

Aproape 300.000 de persoane din România sunt diagnosticate cu Alzheimer, iar în Europa sunt înregistrate anual între 14.000-15.000 de noi cazuri, arată cele mai recente statistici.

În momentul de față, nu există leac pentru această maladie cerebrală care, încetul cu încetul, fură victimelor sale memoria și capacitatea de a se descurca singure. Însă, e foarte important ca boala să fie descoperită la timp pentru a putea fi tratată și ținută sub control. De aceea, dr. Anamaria Ciubară ne va explica, în cadrul interviului LiveDoc, cum recunoaștem simptomele timpurii.

 

Articole similare

Scene ȘOCANTE: A legat un CÂINE de MAȘINĂ
AnimalZoo
Scene ȘOCANTE: A legat un CÂINE de MA ...
Incredibil! NU o sa iti vina sa crezi cum arata Mihaela Radulescu in tinerete, pe vremea cand avea 32 de kilograme in plus – FOTO
EVZMonden
Incredibil! NU o sa iti vina sa crezi cu ...
ANUNȚ CRUNT pentru Dragnea. Autoritățile INTERVIN de URGENȚĂ.
EVZ
ANUNȚ CRUNT pentru Dragnea. Autorităț ...
Șoc pe piața media! O importantă televiziune din România s-a vândut! Cine este noul proprietar și ce sumă a plătit pentru ea
CAPITAL
Șoc pe piața media! O importantă tele ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.