MAGIA numărului 40. Ciclul perfect pentru toate evenimentele importante ale vieții, dar și originea termenului ”carantină”

De , 19 feb., 2018, Stil de viaţă

A început Postul Paștelui, cel mai important post al ortodoxiei. Este perioada de culegere înainte de a primi lumina. Și lumina vine întotdeauna după întuneric. Posturile mari au invariabil 40 de zile. Parastasul cel mai important al unui suflet adormit se face la 40 de zile. Ce înseamnă 40?

Care sunt semnificațiile acestui număr magic?

40 este singurul număr în engleză ale cărui litere sunt în ordine alfabetică. Când vorbim de temperatură, ne referim la -40 sau +40, indiferent că este vorba de Celsius sau Fahrenheit.

În Evul Mediu, când ciuma bubonică a făcut ravagii în Europa, vasele erau izolate în port 40 de zile, înainte de a permite pasagerilor să iasă. Aceasta este și proveniența cuvântului ”carantină”, se referă la această perioadă de izolare de 40 de zile, ”quaranta” în italiană.

Pe tăblia de Monopoly, avem 40 de spații. Să facem o asociere și să spunem că viața este un joc, ea oferă șanse egale tuturor jucătorilor, poți da de un câștig fabulos sau poți ajunge direct falit.

O sarcină normală, la termen, durează 40 de săptămâni. În literatură, avem de-a face cu Ali Baba și cei 40 de hoți. Iisus a petrecut 40 de zile în pustie, perioadă de regăsire și meditație, de luptă contra răului și ispitei. Marele Potop a ținut 40 de zile și 40 de nopți! Poporul evreu a rătăcit în deșert 40 de ani!

Acest articol a fost scris de Adam Voorhes pentru ediția americană Reader’s Digest.

Celebrul numerolog Anatol Basarab spune despre numărul 40: ”40 este numar absolut . De obicei arata incheierea unui ciclu determinat. La varsta de 40 de ani omul atinge apogeul varstei sale. In general este un numar favorabil, simbolizand sanatatea.”

Numarul 40 este un numar complet, in care se produc schimbari majore, transformari radicale, in sens pozitiv: nelegiuirile sunt ispasite, pacatele curatate etc.

Să aveți un post plin de înțelepciune și să vă aducă după 40 de zile răspunsurile pe care le căutați.

Articole similare

Lasa un comentariu