Măsuri de ULTIMĂ ORĂ ale Ministerului Sănătății. Ce se întâmplă cu Agenția Națională de TRANSPLANT

Ştiri

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că a fost gândit un plan de restructurare a Agenţiei Naţionale de Transplant, care să urmărească şi transparentizarea procedurilor.

„Pot să vă spun doar că am gândit un plan de restructurare a Agenţiei Naţionale de Transplant. (…) Cu siguranţă trebuie restructurată. În primul rând, este vorba şi de transparentizarea procedurilor, de tot ceea ce se întâmplă acolo. Nu vreau să acuz pe nimeni, nu am acuzat niciodată, vreau doar ca lucrurile să meargă mult mai bine”, a afirmat Pintea, la sediul Ministerului Sănătăţii.

Sorina Pintea a adăugat că a discutat şi cu reprezentanţii Eurotransplant în vederea reluării negocierilor privind afilierea României la această organizaţie, potrivit Agerpres.

„Am discutat şi cu cei de la Eurotransplant, am avut săptămâna trecută discuţii cu ei. Putem relua negocierile pentru că avem totuşi pacienţi mulţi pe listele de aşteptare. (…) Sunt mai multe organizaţii gen Eurotransplant în Europa şi fiecare are o cotizaţie anuală. Pe de altă parte, este foarte bine că s-a început transplantul pulmonar în România, este foarte important, este un mare pas înainte, spun eu, pentru că trebuia să facem şi asta”, a susţinut ministrul.

Potrivit Sorinei Pintea, legea transplantului a fost retrasă din „transparenţă decizională” pentru că au fost nenumărate propuneri, „nenumărate contradicţii” legate de forma care a fost prezentată.

Ea a informat totodată că ordinul de ministru privind decontarea procedurilor medicale privind transplantul pulmonar va fi modificat astfel încât pacienţii care au suferit intervenţii în afara României să îşi poată continua tratamentul.

„Până la urmă va trebui să facem o modificare a Ordinului 50 astfel încât ei să îşi poată continua tratamentele pe care le-au început acolo unde a avut loc transplantul. Ordinul este neschimbat din 2004, deci categoric necesită updatări. Eu am dat un termen, în aproximativ două luni, având în vedere că este nevoie să se întrunească şi comisiile de specialitate, dar, până atunci, putem utiliza formularul E112 pentru deplasarea lor acolo unde sunt trataţi. (…) Cu siguranţă acest ordin va fi modificat”, a completat ministrul.

Articole similare

O cățelușă s-a întors acasă după doi ani și jumătate. Nimeni nu a mai știut nimic de ea, iar acum…
AnimalZoo
O cățelușă s-a întors acasă după ...
Andreea Balan il desfiinteaza pe Catalin Botezatu, dupa ce acesta a CRITICAT-O: „Mi se pare o totala lipsa de educatie”
EVZMonden
Andreea Balan il desfiinteaza pe Catalin ...
BREAKING NEWS. RUSIA a ATACAT România! Ordinul lui PUTIN a fost EXECUTAT cu minuțiozitate.
EVZ
BREAKING NEWS. RUSIA a ATACAT România! ...
Eșec pentru Laura Codruța Kovesi! La un pas să piardă concursul pentru șefia la Parchetul European
CAPITAL
Eșec pentru Laura Codruța Kovesi! La u ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.