Metodă eficientă şi naturală prin care elimini chimicalele din fructe şi legume

De , 15 mai, 2013, Medicină alternativă

Legumele şi fructele sunt „agresate” în fel şi chip până ajung în casele noastre: sunt stropite din belşug pentru a se păstra cât mai bine, iar culegătorii, maşinile de transport sau tarabele din pieţe le pot contamina cu bacterii precum listeria, salmonella, E.coli.

„Mulţi poluanţi şi pesticide care rămân pe suprafaţa alimentelor sunt lipofile. Simpla spălare cu apă nu le va îndepărta”, explică specialistul în nutriţie Corina Zugravu.

Iată o metodă simplă şi naturală prin care îndepărtaţi chimicalele de pe fructe şi legume:

Umpleţi un bol mare de salată cu apă în care turnaţi oţet de mere. Folosiţi aproximativ o lingură de oţet pentru fiecare litru de apă. Lăsaţi legumele sau fructele în apă timp de zece minute şi curăţaţi apoi mizeriile. În cazul cartofilor, morcovilor sau păstârnacului, le puteţi curăţa folosind o perie curată. Clătiţi apoi temeinic, sub un jet de apă rece.

Articole similare

Comentarii

 • Mie mi-e teama de pesticida DDT pe care taranii o folosesc in cantitati foarte mari, necontrolat,pentru rosii si cartofi . Preotul ar trebui sa informeze despre anumite pericole, preotii ortodocsi sunt depasiti, ar trebui sa foloseasca proiectii de filme religioase sau practice , altfel ramanem o tara subdezvoltata – de aia satele noastre sunt atat de inapoiate – nu ma refer la arhitectura care trebuie pastrata cu orice pret, fiecare obiect, moara… trebuie inventariate de primarii, iar taranii constientizati de valoarea lor ( pe care angajatii imbec ai primariilor o ignora;), responsabilizati

 • cred ca e o gluma! Substantele lipofile NU se dizolva in otet: nici uleiul, nici untul, nici macar margarina.
  Din pacate nu e decat o solutie: gradina proprie! Cu conditia ca terenul sa nu fie deja contaminat…

  Problemele cele mai mari le au legumele din afara EU: Turcia, Iordania, etc.

  P.S. DDT nu se mai foloseste de mult. Tot taranul foloseste azi Decis si alte pesticide similare.

  • Pai pesticidele sunt substante lipofile?
   Ce legatura are margarina cu pesticidele?
   Multumesc.