Ministrul Sănătății: ”Florin Busuioc a suferit un infarct masiv, nu li se poate reproșa nimic medicilor care au intervenit!”

De , Ştiri

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit în direct la Antena3 despre cazul actorului Florin Busuioc și despre speculațiile apărute în presă că ar fi fost operat de un medic rezident.

Sorina Pintea, a afirmat că nu li se poate reproşa nimic medicilor care au intervenit în cazul actorului Florin Busuioc, care a suferit un infarct marţi noaptea în timpul unui spectacol susţinut la Craiova, iar operaţia a fost făcută de un medic primar, asistat de un rezident.

„Lucrurile s-au desfăşurat cât se poate de normal. Pacientul a beneficiat de intervenţia medicilor în momentul în care a fost nevoie, la timp. El a fost resuscitat de o echipă SMURD, transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe, acolo i s-a făcut o procedură iniţială – tromboliza, iar apoi a fost stentat în trei ore de la producerea infarctului. Menţionez că a fost un infarct masiv. Medicul care a stentat este un medic primar, medicul rezident, despre care se vorbeşte că ar fi făcut intervenţia, a asistat la această procedură. De asemenea, în sală s-a mai aflat un medic electrofiziolog cu competenţe europene. (…) Nu se poate reproşa nimic medicilor care au intervenit. Eu sunt convinsă că lucrurile s-au desfăşurat conform protocoalelor”, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că există mobilizare pentru fiecare pacient care suferă un infarct.

„Pot să spun cu mâna pe inimă că se va interveni (pentru orice om de rând la fel cum s-a intervenit pentru Florin Busuioc – n.r.), pentru că există nişte reguli, există nişte proceduri, există nişte protocoale care trebuie aplicate. Dar nu pot să mă pun niciodată în locul medicilor. Eu cer să se întâmple acest lucru şi am speranţa şi convingerea că se întâmplă. La Craiova avem o echipă nouă managerială, care, din punctul meu de vedere, va rezolva o mare parte dintre problemele care sunt în acea zonă a ţării. Nu se pune problema de anchete în acest moment”, a conchis ministrul.

Articole similare

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.