30 oct., 2014

Motivele pentru care românii nu mai au încredere în vaccinuri

Ştiri

În mod real, în România se înregistrează un trend descendent al vaccinărilor. Există mai multe explicații pentru acest lucru, în opinia dr. Sandra Alexiu.

Iată-le pe cele mai importante dintre ele:
1 Trendul internațional de refuz al vaccinării, în special în rândul populației educate, cu acces nelimitat la informația de pe diverse canale de comunicare (internet, emisiuni de televiziune și radio nespecializate, articole subiective), informație furnizată abundent de activiștii antivaccinare și contracarată palid de campanii susținute, profesioniste, bine gândite și structurate, ale coordonatorilor programelor naționale de sănătate.
2 Accesul trunchiat la vaccinare, mai ales în cazul unor bâlbe specific naționale: aprovizionare inconstantă cu vaccin, finanțare insuficientă, hiatusuri în furnizarea vaccinurilor necesare la nivelul furnizorilor fie prin licitații prost gândite, contestate, blocate, fie prin lipsa unui sistem național bine pus la punct de distribuție a vaccinului, cu păstrarea lanțului de frig (vaccinul trebuie transportat de la producător până la pacient în anumite condiții, nu cărat cu geanta frigorifică sau în pungă cu gheață, cumpărat de la farmacie și dus în geantă la cabinet etc.)
3 Taifunul de la Ministerul Sănătății care mătură miniştri înainte de a fi capabili să elaboreze o strategie pe termen scurt, mediu și lung, și implicit, și programe de prevenție coerente.
4 Trecerea imunizărilor (finanțare, aprovizionare, plată) în sistem ping-pong, când la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, când la Ministerul Sănătății.

Articole similare

De ce o PISICĂ și NU un CÂINE? Răspunsul unei iubitoare de animale te va UIMI!
AnimalZoo
De ce o PISICĂ și NU un CÂINE? Răspu ...
Toţi o admiră, însă puţini stiu ce DRAMĂ a trăit! Andreea Marin, DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE din viaţa sa: “Trebuie să rămân cu picioarele pe pământ…”
EVZMonden
Toţi o admiră, însă puţini stiu ce ...
Las Fierbinti a produs MAREA SURPRIZĂ. Ce STAR a fost COOPTAT în SERIAL.
EVZ
Las Fierbinti a produs MAREA SURPRIZĂ. ...
Vine urgia peste România. Temperaturi cu minus, lapoviță și ninsori
CAPITAL
Vine urgia peste România. Temperaturi c ...

Comentarii

 • NU SUNT DOAR ACESTE MOTIVE ! ATAT VACCINUL BCG CAT SI cel ANTI HEPATITA B CONTIN SARURI DE ALUMINIU !

  STUDIU RECENT ! SE CUNOASTE CA ALUMINIUL ESTE ATAT NEURO CAT SI IMUNO-TOXIC.

  VACCINARILE MULTIPLE administrate intr-o perioada scurta de timp cu adjuvanti continad ALUMINIU si SQUALENA au produs MIOFASCEITA MACROFAGICA sau SINDROMUL OBOSELII CRONICE (Sindromul Razboiului din Golf), manifestata si ca SCLEROZA MULTIPLA, si alte boli autoimune.

  Boala se manifesta prin MIALGII DIFUZE SI OBOSEALA CRONICA, care corespunde atat criteriilor stabilite de Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA cat si criteriilor Oxford de depistare a asa-numitului ,,sindrom al oboselii cronice”, la aproximativ jumatate din pacienti. O treime din pacientii cu aceste simptome dezvolta o boala autoimuna, cum ar fi SCLEROZA MULTIPLA. Microscopia electronica, studiile microanalitice, procedurile experimentale si un studiu epidemiologic au demonstrat recent ca leziunea este cauzata de persistenta timp de ani de zile, la locul de injectare, a unui adjuvant pe baza de sare de aluminiu, utilizat in vaccinurile impotriva virusului hepatitei B, a virusului hepatitei A, si a toxoidului tetanic.

  Se cunoaste deja ca hidroxidul de aluminiu stimuleaza puternic sistemul imunitar si comuta raspunsurile imune catre un profil Th2. Interesant este ca s-a pus un accent deosebit pe raspunsurile imune specifice Th2, ca o posibila explicatie a oboselii cronice si a manifestarilor asociate cunoscute cu numele de “Sindromul Razboiului din Golf” (SRG). Atat tipul, cat si structura simptomelor sunt izbitor de asemanatoare la soldatii care au luptat in razboiul din Golf si la pacientii cu miofasceita macrofagica.

  Vaccinarile multiple administrate intr-o perioada scurta de timp in zona Golfului Persic AU FOST RECUNOSCUTE ca principalul factor de risc pentru Sindromul Razboiului din Golf. In plus, vaccinul impotriva antraxului, care se administreaza in 6 rapeluri, si care are, se pare, o implicatie cruciala, foloseste ca adjuvant hidroxidul de aluminiu si, eventual squalena, un alt adjuvant Th2. Asa et al. (2000) au incercat sa stabileasca daca prezenta anticorpilor anti-squalena este corelata cu prezenta semnelor si simptomelor de SRG. Toti (100%) pacientii cu SRG imunizati pentru misiunile de lupta Desert Shield/Desert Storm, dar care nu au participat la misiunile respective, au prezentat aceleasi semne si simptome ca si cei care au avut anticorpi la squalena.
  In schimb niciun (0%) veteran al razboiului din Golful Persic, care nu prezinta semne si simptome de SRG, nu a avut anticorpi la squalena.
  Nici pacientii cu boala autoimuna idiopatica, nici cei sanatosi nu au avut anticorpi serici detectabili anti-squalena.

  Dat fiind ca efectele adverse exercitate de adjuvanti sunt un fapt recunoscut, toata lumea este de acord ca este nevoie de adjuvanti mai siguri pentru vaccinurile viitoare.

  Extras din “Vaccinurile si autoimunitatea”, pag 37-39, in romaneste Ed Christiana 2016
  Dr. Yehuda Shoenfeld, Dr. Nancy Agmon-Levin,
  Zabludowicz Center of Autoimmune Diseases Sheba Medical Center, Tel Hashomer, Israel
  Sackler Faculty of Medicine, Tel Aviv University, Tel Aviv, Israel
  Dr.Lucia Tomljenovici-Neural Dynamics Research Group University of British Columbia, Vancouver, BC, Canada

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.