13 sept., 2018

Nu neglijaţi râsul! Are beneficii terapeutice dovedite

Ştiri

Râsul nu trebuie neglijat! Să râzi fără motiv le poate părea unora chiar stupid, nu însă şi lui Madan Kataria, autorul cărţii „Laugh For No Reason” (“Râzi fără motiv”).

Râsul poate fi o terapie cât se poate de serioasă, susţine el, care spune că exersarea râsului și inducerea constantă a bunei dispoziții ne pot ajuta să trecem mai ușor peste momente de cumpănă ale vieţii.

Astfel, prin adoptarea unei stări mentale pozitive, optimiste, putem să „dizolvăm” emoțiile negative, precum anxietatea, tristețea sau furia, mai spune acesta.

Atât de convins de beneficiile râsului asupra întregului organism, Madan Kataria a înfiinţat în 1995, într-un parc din Mumbai, chiar şi un club de terapie prin râs, primul de acest fel.

În prezent, există peste 6.000 de cluburi, în peste 100 de țări, inclusiv în ţara noastră.

Eliberarea endorfinelor prin râs poate schimba în bine starea de spirit după doar câteva minute, arată adepții terapiei prin râs.

Endorfinele, numite uneori și ”molecule ale fericirii”, sunt substanțe chimice produse de creier ca răspuns la o varietate de stimului şi care reduc stresul datorită  proprietățile sale analgezice, fiind comparate chiar cu cele ale morfinei.

Mai mult, eliberarea endorfinelor în organism poate duce la îmbunătățirea sistemului circulator și întărirea celui imunitar.

Râsul este o terapie curată fiind bun nu doar pentru că ne ajută să eliminăm tensiunile interioare şi să avem o stare de spirit mai bună, ci şi social, fiind un excelent mijloc de comunicare.

De asemenea, râsul ne facem să arătăm mai bine pentru că numeroase părţi ale corpului se destind, circulaţia sangvină este accelerată şi odată cu asta şi procesul de eliminare a toxinelor acumulate.

Potrivit unor experimente, râsul ne-ar ajuta să scăpăm chiar şi de kilogramele în plus, pentru că „efortul” depus în timpul râsului ne ajută să “ardem” grăsimile.

Vom avea un somn liniştitor după o porţie zdravănă de râs, iar în mediul social ne va ajuta să ne îmbunătăţim relaţiile, să avem un moral mai bun.

Relaţiile în care se râde mai mult sunt mai trainice, spun specialiştii, care arată că atunci când două persoane râd împreună între acestea se creează o legătură pozitivă.

De asemenea, umorul este un instrument eficient şi puternic pentru vindecarea resentimentelor.

Articole similare

ȘOCANT! Uite ce s-a întâmplat cu o cățelușă care a fost FOLOSITĂ PE POST DE ȚINTĂ
AnimalZoo
ȘOCANT! Uite ce s-a întâmplat cu o c ...
Bizar! Oana Zavoranu, BANTUITA de FANTOME: “Este o POVESTE mai veche…”
EVZMonden
Bizar! Oana Zavoranu, BANTUITA de FANTOM ...
TRĂDARE la care DRAGNEA NU se AȘTEPTA! Prieteniile PERSONALE pot ZĂDĂRNICI CONTRAATACUL. „PSD are ȘANSE MARI să PIARDĂ GUVERNAREA”.
EVZ
TRĂDARE la care DRAGNEA NU se AȘTEPTA! ...
Declarație ȘOC a Olguței Vasilescu: Ce spune despre DEMISIA lui Dragnea
CAPITAL
Declarație ȘOC a Olguței Vasilescu: C ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.