20 feb., 2017

O bacterie care dă toxiinfecții alimentare poate distruge celulele canceroase

Ştiri

Salmonella, bacteria care provoacă intoxicaţiile alimentare, poate combate cancerul, conform unui studiu realizat de cercetătorii sud-coreeni, relatează independent.co.uk.

Bacteria infiltrează tumorile şi astfel permite sistemului imunitar să ţintească celulele canceroase. Adesea, cancerul nu este atacat de sistemul imunitar deoarece acesta nu detectează celulele tumorale ca fiind străine organismului.

O tulpină a acestei bacterii a fost modificată de cercetătorii din Coreea de Sud şi este de un milion de ori mai puternică decât bacteria care provoacă intoxicaţiile alimentare.

Până în prezent, testele pe animale au avut succes la şoarecii cu cancer intestinal şi peste jumătate dintre aceştia au fost vindecaţi, fără ca terapia să aibă efecte secundare.

Studiul a fost realizat Spitalul Naţional Universitar din Jeonnam. Profesorul Joon Haeng Rhee compară modul cum ajută terapia la tratarea cancerului cu Dr. Jekyll şi Mr. Hide: “ Credem că aceasta a transformat celule imune din tumori – Dr Jekyll, în celule care ucid tumora – Mr Hyde.”

Este prima dată când oamenii de ştiinţă folosesc reacţia organismului la salmonella pentru a combate cancerul. Descoperirea a fost făcută, fără a face o legătură, într-un alt studiu, în care bacteria ataca crustaceele prin producerea unei proteine ce provoca un răspuns imunitar puternic. Salmonela modificată a eliberat aceeaşi proteină care stimulează sistemul imunitar să reacţioneze.

Profesorul Kevin Harrington, de la  Institute pentru Cercetarea Cancerului din Londra, a declarat că se ştia de ceva vreme că anumite tipuri de bacterii, inclusiv tulpini de salmonella, se pot dezvolta în tumori, dar nu şi în ţesuturile normale.

“Oricum, până acum, încercările de a folosi această bacterie ca terapie anticancer au un succes limitat, atât în laborator, cât şi în studiile clinice”, a mai spus el.

 

Articole similare

Scene ȘOCANTE: A legat un CÂINE de MAȘINĂ
AnimalZoo
Scene ȘOCANTE: A legat un CÂINE de MA ...
Incredibil! NU o sa iti vina sa crezi cum arata Mihaela Radulescu in tinerete, pe vremea cand avea 32 de kilograme in plus – FOTO
EVZMonden
Incredibil! NU o sa iti vina sa crezi cu ...
ANUNȚ CRUNT pentru Dragnea. Autoritățile INTERVIN de URGENȚĂ.
EVZ
ANUNȚ CRUNT pentru Dragnea. Autorităț ...
Șoc pe piața media! O importantă televiziune din România s-a vândut! Cine este noul proprietar și ce sumă a plătit pentru ea
CAPITAL
Șoc pe piața media! O importantă tele ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.