O fetiță a salvat doi copii după moarte. Gest impresionant al unei mame din Oradea

Ştiri

Gest impresionant şi rar nu doar în România, ci şi în lume. Mama unei fetiţe de 8 ani de la Oradea a donat organele fiicei sale, care era în moarte cerebrală după un accident de maşină.

Plămânii au ajuns, cu un avion special, la Viena, iar inima i-a fost transplantată unui băieţel de 10 ani, din Tulcea. Copilul a trecut cu bine peste operaţie, medicii sunt optimişti, iar familia lui, în lacrimi: de bucurie pentru viaţa fiului lor şi de recunoştinţă pentru necunoscuţii care le-au făcut cel mai mare bine de pe pământ, scrie digi24.ro.

Copila a fost victima unui accident de maşină produs săptămâna trecută, în Oradea. A traversat în fugă șoseaua, fără să se asigure, prin loc nepermis și a fost lovită în plin.

Dr. Carmen Pantiș, coordonator al programului de prelevare Bihor: „S-a făcut maximul posibil pentru salvarea acestei fetiţe Evoluţia a fost nefavorabilă, sâmbătă s-a declarat moarte cerebrală, urmând ca duminică după o discuţie foarte, foarte sensibilă cu mama, să se obţină acordul acesteia pentru donare”.

Decizia mamei a fost una extrem de grea, după ce medicii i-au dat cumplita veste. Femeia își creștea singură cele trei fete, cum putea, dintr-un salariu de 1.200 de lei. Deşi le era greu, erau unite și fericite împreună.

Anamaria Sarkadi, mama fetiței: „Era un copil foarte iubitor, plin de energie, era copilul meu. O prietenă dragă m-a întrebat: “Dacă tu ai fi în situația că copilul tău depinde doar de un organ, ți-ar plăcea să îl primească și să fie în viață?” și am zis că da. Asta m-a făcut să decid. De ce să nu decid că cineva poate să trăiască? De ce?

În familia aceea sunt sigură că va fi un pic și din Emilia mea acolo și asta îmi dă toată satisfacția sufletească, că ceva din Emi face bine altui copil sau altor copii”.

Plămânii au fost trimiși cu un avion special la Viena, la spitalul AKH. În vreme ce inima fetiței a fost transportată cu un elicopter SMURD la Târgu Mureș.

Datorită Emiliei, un băieţel de 10 ani a primit o nouă şansă la viaţă după ce medicii de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş l-au operat.

Transplantul inimii de la copila de opt ani la băieţelul de 10 a fost o reuşită.

Dr. Sorin Pașcanu, coordonator al ATI Pediatrică și Transplant: „Se simte bine, este decuplat de la aparate, evoluția este foarte bună. Ar vrea să o vadă pe mamă … un copil curios, ne bucurăm că merge aşa bine”.

Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară Târgu Mureș: „El este un băiat curajos, nu avea sansă să supraviețuiască mult timp în absența transplantului”.

Articole similare

Un VIDEO ce defineste dragostea și loialitatea. O poveste care te va impresiona până la lacrimi. Vezi de ce
AnimalZoo
Un VIDEO ce defineste dragostea și loia ...
Foto – Iti vine sa crezi? Este incredibil cum arata Adelina Pestritu in COPILARIE: “Imi dau seama cat de repede trecem prin viata.”
EVZMonden
Foto – Iti vine sa crezi? Este incredi ...
RĂZBOI TOTAL la graniță! TRUPELE MILITARE, mobilizate. România și NATO au reacționat IMEDIAT.
EVZ
RĂZBOI TOTAL la graniță! TRUPELE MILI ...
Localitatea din România unde oamenii trăiesc peste 100 de ani. Aerul este atât de curat cum rar ţi-e dat să întâlneşti
CAPITAL
Localitatea din România unde oamenii tr ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.