13 aug., 2018

Oamenii sunt îngroziți de cancer, uitând care este boala care omoară cei mai mulți români!

Expertul zilei, Sănătate de la A la Z

Invitat în studioul Doctorul Zilei pentru emisiunea săptămânală LiveDoc, medicul primar de chirurgie cardiovasculară Lucian Dorobanțu ne-a atras atenția cu privire la câteva aspecte pe care mulți bolnavi de inimă le neglijează.

Dr. Lucian Dorobanțu ne-a spus că bolile de inimă sunt principala cauză a mortalității la nivel mondial!

Din păcate, foarte mulți pacienți neglijează bolile de inimă, dar nu numai. Un mare pericol stă și în autodiagnosticarea pe care mulți o practică, ajungând la medic când este, uneori, prea târziu.

Mult mai mulți pacienți ar putea fi salvați dacă și-ar lua simptomele în serios și s-ar prezenta la medic. Boala nu trece de la sine, cu cât este mai devreme depistată, cu atât șansele de supraviețuire sunt mai mari.

Cum prevenim bolile de inimă

Cei mai periculoși factori care pot declanșa bolile de inimă sunt:

  • Fumatul
  • Diabetul
  • Hipertensiunea arterială
  • Obezitatea

Stilul de viață este vital, când vine vorba de bolile grave, de aceea este foarte important să conștientizăm din timp care sunt greșelile pe care le comitem poate zi de zi.

Domnul dr. Lucian Dorobanțu ne-a spus că nu există un top al gravității bolilor de inimă, toate sunt grave în egală măsură, fiindcă afectează motorul organismului nostru. Toate bolile au potențial periculos, avertizează medicul.

De aceea, dacă respirăm greu sau avem tensiune mare, este nevoie să ne prezentăm la medic. Chiar durerile de cap sau de stomac pot ascunde o boală de inimă.

Nu neglijați aceste semne și nu le tratați cu superficialitate.

O durere prelungită în piept, pe o suprafață mare, care ține mai mult de 5 – 10 minute trebuie să ne alarmeze și este indicat să chemăm salvarea.

Durerile în piept sau oboseala accentuată sunt semne de alarmă, nu trebuie să intrăm în panică, dar sunt simptome care trebuie verificate cu medicul nostru.

De asemenea, lipsa rezistenței, gâfâiala rapidă după cel mai mic efort,durerea de picioare și lipsa forței,  și acestea sunt semnale îngrijorătoare care trebuie verificate de specialist.

Urmăriți emisiunea LiveDoc pe pagina noastră de Facebook și pe canalul de Youtube.

Pașii pe care trebuie să îi facem dacă aceste simptome apar sunt medicul de familie și apoi specialistul, nicidecum autotratarea sau consultație medicală cu farmacistul.

Momentul în care ajungi la medic contează foarte mult, o operație amânată crește riscurile.

Articole similare

Reacţia unei tinere când a primit în loc de inel… un CĂŢELUŞ. Imaginile au devenit VIRALE
AnimalZoo
Reacţia unei tinere când a primit în ...
Uluitor! A fost dezvaluit cel mai mare SECRET al Andreei Esca. Stirista a vobit despre MOMENTUL in care si-a pierdut VIRGINITATEA: “Aveam obsesia asta…”
EVZMonden
Uluitor! A fost dezvaluit cel mai mare S ...
Arșinel REACȚIONEAZĂ în sfârșit, după ATACURILE repetate ale lui Bendeac la adresa sa. Se lasă cu SCANDAL în showbiz?.
EVZ
Arșinel REACȚIONEAZĂ în sfârșit, d ...
Ion Țiriac, lovitură năucitoare pentru Gabriela Firea! Rolul lui Emil Boc
CAPITAL
Ion Țiriac, lovitură năucitoare pentr ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.