”Otravă” la un leu. Ce conține cafeaua de la automat?

De , 7 apr., 2019, Stil de viaţă

Specialistii atenționează că o cafea de la automat conține mai multe chimicale decât cea din boabe de cafea măcinate. Organismul nu este pregătit să digere avalanşa de chimicale şi face eforturi în acest sens. Între timp, se strică, pe rând, ficatul, rinchii şi imunitatea.

Înainte, ingredientele cafelei de la automate erau ţinute la secret. Acum, producătorii sunt obligaţi să le afişeze. Aşa am aflat că un sortiment cu lapte (caffe latte) conţine: apă, zahăr, pudră de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoză), cafea solubilă (3,3%) şi urme de soia. Despre soia, medicul Mihaela Ionescu spune că “e un produs bun, dar, azi, se profită de bunul său renume pentru a face produsele cât mai toxice”.

Aceleaşi substanţe se regăsesc şi în latte sau espresso machiatto. În capuccino, apar şi alţi “intruşi” greu de pronunţat, printre care agent de îngroşare (carboximetilceluloză), din care se face hârtia.

“Celuloza e greu de digerat pentru mamifere, ele n-au aceleaşi enzime ca erbivorele.Forţează stomacul. Producătorii recurg la ea ca să îngroaşe lichidul. În loc să pună frişcă sau spumă de lapte, le înlocuiesc cu chimicale”, explică doctorul.

Un espresso de la automat conține 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se folosește cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu.

Cei care beau două cafele de la automat într-o zi, la serviciu, în intervalul de 8 ore, depășesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce la formarea pietrelor la rinichi.

Articole similare

Comentarii

  • Si zii asa:”Celuloza e greu de digerat pentru mamifere, ele n-au aceleaşi enzime ca erbivorele”. Deci erbivorele nu-s mamifere. Asta inseamna se exemplu ca vaca nu este mamifer: nu naste pui vii si nu-i hraneste cu lapte. Si mai esti si platit/a ca sa scrii aberatiile astea. Rad si curcile de tine (curcile nu-s mamifere, dar mai mananca si iarba, cu toate ca nu-s erbivore)

    • Pai de-aia nici nu semneaza articolul. Vezi doamne ea l-a parafrazat pe doctor.”.blablabla.” spune doctorul. Crede si nu cerceta ☻☻☻

  • “Celuloza e greu de digerat pentru mamifere, ele n-au aceleaşi enzime ca erbivorele”….acestea din urma fiind amfibieni ,nu mamifere…..:-)

  • Scuze ,am vrut să spun conifere nu mamifere.știu si eu că ierbivorele nu beau lapte pentru că nu au ochi la spate.beti cafea nu război. Ierbivorilor

  • Mai multe tâmpenii scrise in așa putine fraze nu am mai văzut !

  • Celei (celui) care a scris acest articol, atat vreau sa i spun: mananci mult cacat pt ca, eu am aparat de cafea, profesional, in piata si nu este adevarat ce se afirma aici.