Pacienții cu cancer vor primi urgent tratamentul de care au nevoie

Ştiri

Florian Bodog a semnat ieri seară un ordin prin care bolnavii de cancer vor putea primi urgent tratamentul de care au nevoie. Criza citostaticelor s-a acutizat în ultima vreme, timp în care mai multe medicamente au stat blocate în depozitele companiei naţionale Unifarm, informează Realitatea TV.

Prin ordinul modificat de ministrul Florian Bodog vor putea fi aduse în ţară, prin procedură de urgenţă, diferite tratamente care lipsesc.

„Am semnat Ordinul tot aseară pentru cele cinci medicamente de care era vorba care erau pe lista de aşteptare„, a spus ministrul Sănătăţii.

Din cauza vechiului ordin, spitalele nu puteau cumpăra medicamentele vitale pentru pacienţi. Culmea este că unele dintre ele sunt în depozitul companiei Naţionale Unifarm, însă ministrul Sănătăţii nu a stabilit preţul de achiziţie. Din acest motiv, unităţile medicale nu le-au putut comanda.

Asociaţiile de pacienţi susţin că din spitale vor lipsi în continuare mai multe citostatice pentru adulţi şi pentru copii, printre care unul esenţial în lupta împotriva leucemiei.

Medicamentele oncologice lipsesc încă de anul trecut, dar în ultima vreme medicii susţin că situaţia s-a înrăutăţit.

Potrivit unor surse din minister, documentul schimbă procedura de stabilire a preţului medicamentelor achiziţionate prin procedura de nevoi speciale. Până acum, procurarea acestora era condiţionată de cel mai mic preţ din 12 ţări de referinţă din Uniunea Europeană.

Articole similare

Eufrat este replica unui câine antic dispărut. Uite câte kilograme și ce înălțimea uimitoare are / Video
AnimalZoo
Eufrat este replica unui câine antic di ...
Emoții mari pentru Andreea Mantea! „Legam prietenii și ne cunoaștem…”
EVZMonden
Emoții mari pentru Andreea Mantea! „L ...
ALERTĂ MONDIALĂ! Pământul, supus unui IMPACT NIMICITOR de zeci de ori mai mare decât BOMBA DE LA HIROSHIMA. Breaking News.
EVZ
ALERTĂ MONDIALĂ! Pământul, supus unu ...
EXCLUSIV: Black Friday la eMAG: Iată primele reduceri. Ce telefon de top îți poți lua. Stoc limitat
CAPITAL
EXCLUSIV: Black Friday la eMAG: Iată pr ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.