Pericolele nebănuite care apar, când organismul uman este PRIVAT de somn. Atenție, lipsa somnului de noapte este calea sigură spre Alzheimer

Stil de viaţă

Matthew Walker, autorul studiului ”De ce dormim”, de profesie somnolog, a vorbit despre pericolele care vin la pachet cu lipsa de somn, pentru BBC Science News.

El a spus că ora dată înainte și înapoi reprezintă un experiment global extrem de păgubos, realizat pe 1.6 miliarde de oameni, care se face sub pretextul economiei de lumină.

Primăvara, când pierdem o oră de somn, se înregistrează cu 24% mai multe infarcturi, în timp ce toamna, când câștigăm o oră de somn, marja scade cu 21%.

Asta ne demonstrează cât de fragile și vulnerabile sunt organismele noastre, chiar și atunci când pierd doar o oră de somn.

Mai știm că somnul este esențial pentru buna funcționare a creierului. În timpul somnului profund, de noapte, creierul se curăță de proteinele toxice, care sunt factori declanșatori ai bolii Alzheimer! În mare parte, e vorba de proteina pe nume ”beta amyloid”, de aceea privarea de somn, pe parcursul vieții, este unul dintre cei mai semnificativi indicatori cu privire la posibilitatea de a face sau nu Alzheimer.

Lipsa somnului determină boli grave, așa că mare atenție când alegeți să faceți o noapte albă, avertizează specialistul Matthew Walker.

Articole similare

GESTUL unei ARTISTE a uimit o lume întreagă! Ce a făcut înainte ca patrupedul ei să moară! IMAGINI EMOȚIONANTE
AnimalZoo
GESTUL unei ARTISTE a uimit o lume într ...
Irina Rimes a spus ADEVARUL despre RELATIA cu Tudor Chirila: „Un baietel cateodata frustrat, dar cine dintre noi nu e frustrat?’
EVZMonden
Irina Rimes a spus ADEVARUL despre RELAT ...
Scrisoare deschisă pentru Klaus Iohannis, de la un român infatuat, promotor al urii.
EVZ
Scrisoare deschisă pentru Klaus Iohanni ...
Detalii neștiute despre Klaus Iohannis. Incredibil ce a făcut timp de 15 ani
CAPITAL
Detalii neștiute despre Klaus Iohannis. ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.