9 aug., 2018

Planeta noastră se sufocă! Semnalul de alarmă al oamenilor de știință

Ştiri

Planeta noastră este din ce în ce mai agitată, lucru pe care îl observăm cu toții, în fiecare zi. Iar previziunile oamenilor de știință nu sunt deloc roz.

Ne confruntăm cu calamități naturale, vreme la extreme, iar încălzirea globală este o certitudine, nu un mit pe care să îl mai ascundem sub preș.

Climatologii avertizează că lucrurile vor merge înspre și mai rău. Un nou studiu arată că planeta noastră va deveni o seră, că permafrostul care se topește va duce la emisii masive de metan, care vor încălzi Pământul la un nivel “dezastruos”, potrivit The Oregonian, scrie site-ul ziare.com.

“Vor fi afectate serios ecosistemele, societatea, dar si economia”, se arata intr-un raport publicat de PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America).

Si e clar inca de pe acum ca efectul va fi unul de domino, a explicat unul dintre autorii studiului, Johan Rockstrom. Iar fenomenul, odata inceput, va fi dificil sau imposibil de oprit, a mai spus el.

E nevoie de o incalzire globala de numai 2 grade Celsius fata de cea inregistrata in perioada pre-industriala pentru ca toate aceste lucruri sa se intample. In prezent, suntem cu un grad Celsius peste limita de atunci. Prin urmare, mai e foarte putin pana ce pasim in zona inevitabilului.

Articole similare

De ce o PISICĂ și NU un CÂINE? Răspunsul unei iubitoare de animale te va UIMI!
AnimalZoo
De ce o PISICĂ și NU un CÂINE? Răspu ...
Toţi o admiră, însă puţini stiu ce DRAMĂ a trăit! Andreea Marin, DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE din viaţa sa: “Trebuie să rămân cu picioarele pe pământ…”
EVZMonden
Toţi o admiră, însă puţini stiu ce ...
Las Fierbinti a produs MAREA SURPRIZĂ. Ce STAR a fost COOPTAT în SERIAL.
EVZ
Las Fierbinti a produs MAREA SURPRIZĂ. ...
Vine urgia peste România. Temperaturi cu minus, lapoviță și ninsori
CAPITAL
Vine urgia peste România. Temperaturi c ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.