3 nov., 2015

Pline de microbi. Cele mai periculoase locuri din casa ta

Stil de viaţă

Este suficient să fiţi murdari pe mâini când atingeţi robinetul şi locul s-a infestat!

Cu timpul microbii vor forma un biofilm care va putea altera vasele, dar şi fructele şi legumele când le spălaţi. Specialiştii spun că acesta nu este singurul lucru din casă care constituie un pericol.

După cum specifică sfatulpărinţilor.ro, găleata de gunoi este deliciul microbilor. De cele mai multe ori găleata de gunoi se ţine sub chiuvetă. Tocmai de aceea, pe chiuveta de la bucatarie se află peste 500.000 de bacterii, cam de 1.000 de ori mai multe decât pe chiuveta de la WC.

Covoraşul de la intrare nu întâmpină doar musafirii, ci şi microbii de pe tălpile pantofilor lor. De fapt, cea mai murdară zonă din casă este cea din faţa uşii. Şi chiar dacă te ştergi bine pe picioare, de câte ori deschizi uşa, bacteria „sare” în casă! Aspiratorul, sacul, periile şi celelalte accesorii sunt ca un fel de drive-in pentru microbi. Potrivit unor studii, 13% dintre periile aspiratoarelor erau „pozitive” la E-coli.

Buretele de vase e ca un…port pentru microbi. Şi prosopul de vase. Potrivit unor studii efectuate în Statele Unite, 7% dintre prosoapele de vase erau infestate cu stafilococ auriu. Nici la capitolul E-coli, prosoapele de bucatarie nu stau foarte bine. De asemenea, nici uşa frigiderului nu este sigură. Aici se pot dezvolta ciuperci care, de fiecare dată când deschizi frigiderul se răspândesc. Ca sa nu mai vorbim de faptul că pot contamina mâncarea şi celelalte alimente. Specialiştii spun că soluţia este, desigur, păstrarea pe cât posibil a curăţeniei.

Articole similare

Din dragoste pentru animale. A salvat un pufos din ghearele mortii ignorand toate riscurile unui incediu devastator –  VIDEO
AnimalZoo
Din dragoste pentru animale. A salvat un ...
NU s-au mai ASCUNS! Victor Slav, „CUPLAT” cu o super-dansatoare de la noi?
EVZMonden
NU s-au mai ASCUNS! Victor Slav, „CUPL ...
MIHAI BENDEAC și cea mai VECHE RELAȚIE a sa. Zvonurile despre „BURLAC” sunt adevărate! Avem CONFIRMAREA - FOTO.
EVZ
MIHAI BENDEAC și cea mai VECHE RELAȚIE ...
E oficial! Milionarii români sunt cei mai tari din lume. Rușii sau americanii sunt nimeni pe lângă ei
CAPITAL
E oficial! Milionarii români sunt cei m ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.