22 iun., 2018

Premieră medicală. Ţesut osos şi cornee, prelevate de la un bărbat aflat în moarte cerebrală

Ştiri

Spitalul Ponderas

Echipe de medici din Bucureşti, Iaşi şi Galaţi au reuşit să preleveze,  în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, ţesut osos şi cornee de la un bărbat, de 46 ani, aflat în moarte cerebrală, a declarat şeful secţiei ATI a unităţii medicale, Nicoleta Lupu, potrivit Agerpres.

Bărbatul, din Bârlad, a avut un accident acasă şi s-a lovit la cap de un obiect dur, a suferit un traumatism cranian sever şi a ajuns, prin transfer, pe 19 iunie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi. Viaţa bărbatului nu mai putea fi salvată, iar familia acestuia a fost de acord cu prelevarea unor organe şi, în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, cu prelevarea de ţesut – cornee şi ţesut osos.

“Ce am putut noi constata, de obicei, e faptul că familiile sunt de acord doar cu donarea organelor, dar acum au fost de acord şi cu ţesuturi. S-a putut recolta os, s-a putut recolta ochi – respectiv corneea. Deci, mai rar aşa ceva, înţelegere pentru acest lucru. Este foarte greu să accepţi acest lucru, că poţi să fii mort, dar inima totuşi să bată”, a spus Nicoleta Lupu.

Echipe de medici de la Bucureşti, Iaşi şi Galaţi a prelevat de la bărbatul aflat în moarte cerebrală ficat, rinichi, cornee şi ţesut osos. Ficatul, ţesutul osos şi un rinichi au fost transportate la Bucureşti, iar un rinichi şi corneea – la Iaşi, în vederea transplantului.

“Contează foarte mult educarea populaţiei şi pregătirea cu ideea că există viaţă şi după moarte, că poţi ajuta, chiar dacă eşti în necaz. Se întâmplă o tragedie, viaţa e plină de tragedii, viaţa tot timpul ne surprinde, dar trebuie luat în calcul că ai putea ajuta pe altcineva prin această donare de organe”, a mai spus Nicoleta Lupu.

Articole similare

Secretul lui Sophie. Uite cum a supravieţuit patru luni pe o insulă pustie
AnimalZoo
Secretul lui Sophie. Uite cum a supravie ...
Marcel Toader, ANUNȚ de ULTIM MOMENT! Are legătură cu cele șase căsnicii ratete. GREU DE CREZUT CĂ…
EVZMonden
Marcel Toader, ANUNȚ de ULTIM MOMENT! A ...
ȘOC în MEDIA! FIRICEL a fost DAT AFARĂ! SENTINȚA care poate să îi NĂRUIE CARIERA.
EVZ
ȘOC în MEDIA! FIRICEL a fost DAT AFAR ...
Dezvăluiri incendiare! Unde se afla Călin Popescu Tăriceanu în timpul ședinței CEX a PSD, când Liviu Dragnea îl critica aspru (SURSE)
CAPITAL
Dezvăluiri incendiare! Unde se afla Că ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.