Profesorul Leon Dănăilă trage un semnal de alarmă. ”Să lupți împotriva vaccinării e o crimă”

De , 25 sept., 2017, Expertul zilei, Sănătate de la A la Z

Într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, cunoscutul neurochirurg Leon Dănăilă le-a transmis un mesaj celor care se declară neîncrezători în vaccinare.

Acad. Prof. Dr. Dănăilă: ”Vaccinarea este intervenția medicală cu cel mai mare grad de eficacitate din istoria omenirii. În fond, reprezintă un act de siguranță națională, prin faptul că dacă cineva refuză vaccinarea poate contacta boli cu extindere în masă. Nenorocirea nu e că cel care refuză se îmbolnăvește, ci că se transmite la alții care nu au nicio vină. Să lupți împotriva vaccinării e o crimă. Vaccinul e foarte bun și trebuie făcut la gravide, la nou-născuți, la preșcolari, la școlari, la adolescenți și la cei cu maladii cronice avansate (cardiace, renale, oncologice).”

Medicul a explicat și ce beneficii importante au adus vaccinurile. În 1976, a fost creat primul vaccin împotriva variolei, o boală care a ucis aproximativ 30 de milioane de oameni. La 181 ani de la introducerea vaccinării, boala a fost eradicată. O altă boală eradicată, în SUA prin vaccin este rujeola.

Citiți interviul în întregime pe EVZ.RO.

Articole similare

Comentarii

  • De acord in parte. Nu sunt specialist in medicina si imunologie, de acord sa faci vaccinare in cazul bolilor transmisibile, DAR in cazul „prevenirii”, chipurile, a cancerului de col uterin la fetite, nu vad sensul!

  • Cum sa transmiti boala daca ceilalti sunt vaccinati? Dimpotriva cei vaccinati transmit boala pentru ca au prin vaccinare virusi activi ( de fapt nu exista nici virusii ca n-a dovedit nimeni asta) suntem satui de minciuni.