Rețeta longevității de la chinezi. Ce să adaugi în mâncare ca să ții bătrânețea la distanță

Stil de viaţă

Există o veste bună pentru toate acele persoane care preferă condimentele iuți precum ardeii jalapeno sau piperul. Un studiu realizat în China a demonstrat că persoanele care consumă mâncare condimentată în fiecare zi au o speranță de viață mai ridicată decât cei care mănâncă iute o dată-de două ori pe săptămână sau deloc.

Cercetarea s-a desfășurat în perioada 2004-2008, având un număr de 487,375 de participanți cu vârste cuprinse între 30 și 79 de ani.
Subiecții nu suferiseră în trecut de nicio boală cronică și specialiștii au luat în calcul și alți factori relevanți pentru longevitate, precum statutul marital și educația.

Rezultatele au fost surprinzătoare: cei care au mâncat condimentat zilnic au înregistrat un risc de deces mai redus cu 14% față de cei care nu adaugă mirodenii alimentelor, în timp ce persoanele care au adăugat condimente hranei o dată sau de două ori pe săptămână un risc mai mic cu 10%. Medicii care s-au ocupat de cercetare au descoperit că aceleași condimente introduse în dietă conduceau la un diminuarea riscului de a dezvolta boli cardiace sau respiratorii sau cancer, în special în cazul femeilor.

Oamenii au consumat condimente de-a lungul sutelor de ani pentru a aromatiza mâncarea, pentru a o păstra, dar și pentru proprietățile curative atribuite acestora. Astfel, au intrat în atenția științei moderne pentru că în timp s-a constatat că anumiți compuși reduc inflamația, curăță tractul respirator, ajută în procesul de slăbire.

Totuși, este necesar să menționăm că pentru a stabili efectele fiecărui condiment în parte, cercetătorii trebuie să întreprindă studii mult mai ample. Există totuși certitudinea că există o legătură între mirodenii și un stil de viață sănătos, prin urmare nu trebuie decât să ne bucurăm de condimentele noastre preferate în continuare.

Articole similare

O cățelușă s-a întors acasă după doi ani și jumătate. Nimeni nu a mai știut nimic de ea, iar acum…
AnimalZoo
O cățelușă s-a întors acasă după ...
Andrei Duban vs. Margherita de la Clejani. SCANDAL ÎN SHOWBIZ! „Dacă el, om deştept, om de televiziune, om de show crede asta, păi…”
EVZMonden
Andrei Duban vs. Margherita de la Clejan ...
BREAKING NEWS. Adina Florea i-a deschis DOSAR PENAL lui Timmermans.
EVZ
BREAKING NEWS. Adina Florea i-a deschis ...
Rifai a răbufnit! Jurnalista șterge pe jos cu Viorica Dăncilă: "Doamna Dăncilă, îmi pare rău că vă DEZAMĂGESC"
CAPITAL
Rifai a răbufnit! Jurnalista șterge pe ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.