Revoltător! Alexandra s-a rugat de polițiști să vină să o salveze de la moarte dar nu a fost luată în seamă

De , 30 iul., 2019, Ştiri

Au apărut noi informații cu privire la cazul Alexandrei din Caracal, fata răpită, violată și ucisă de Gheorghe Dincă.
“Dar veniți, nu-i așa, vine cineva?!” le-a tot spus Alexandra celor de la 112, potrivit libertatea.ro. Din păcate, nu a fost luată în seama, deși adolescenta le-a spus și în ce cartier din Caracal se afla.

Viorel Florescu, polițistul care a vorbit cu Alexandra Măceșanu atunci când tânăra a sunat la 112, pretinde că nu a avut o atitudine refractară, așa cum îl acuză raportul Ministerului de Interne.

Florescu a povestit că fata plângea la telefon și că i-a spus că era în cartierul Bold din Caracal. Surpriză! însă, polițistul nu știa unde este acest cartier și a întrebat în ce județ se află.

„Din contră, i-am spus de nenumărate ori să stea liniștită că ajunge un echipaj de poliție acolo, la ea. Am întrebat-o cum a ajuns acolo. Noi, de la dispecerat, nu cunoaștem zona Caracalului. Nu știm cum a zis ea: „Am trecut pe lângă un dig și sunt în Bold, cam așa ceva”. Nu știam ce e Bold, de aia îmi aduc aminte că am întrebat-o: „Bold e în județul Olt acolo, ce e?”. Și atunci ea a zis: „Stați puțin că am găsit eu o carte de vizită” și mi-a citit de pe ea, numele, ce scria acolo”, a povestit Florescu.

Polițistul spune că nu se simte deloc vinovat: „I-am zis că polițiștii probabil sunt pe drum, i-am zis să se liniștească în continuare. A trecut prin foarte multe probleme, mi-a spus că e răpită și violată, că este și bătută. Cunosc vocea omului, nu sunt de ieri, de azi. Nu am avut intenție să nu iau în serios apelul fetei. Nu mă simt vinovat la treaba asta”, a precizat Florescu, conform Antena3.

Parlamentarii prezenți la audieri care au auzit convorbirile dintre Alexandra și Florescu spun că lucrurile nu au stat deloc așa.

”Alexandra a rămas lucidă, avea o voce agitată, dar nu plângăcioasă. De altfel, tonul face toată această discuție, pentru că, dacă îi auzi și pe dispecerii STS și pe cei din poliție asta te indignează: cum i se adresează victimei care le cere ajutorul. E clar că, cel puțin la început, nu au crezut, deși fata s-a prezentat, le-a relatat ce a putut, le-a spus că a violat-o. Altceva care ne-a șocat e că nu-i dau nici un sfat fetei, nu pun întrebări după un protocol pentru persoane răpite. Mai degrabă o întreabă cum s-a întâmplat, decât să încerce sistematic s-o localizeze sau s-o ajute” , a măruturisit unul dintre parlamentarii prezenți la audieri, potrivit libertatea.ro.
Alexandra continua să le spună polițiștilor, la telefon, până aproape de final, “Dar veniți, nu-i așa, vine cineva?!”. Până la finalul, care a fost brusc, “Alexandra s-a purtat exemplar de curajos la telefon, iar ei nu au crezut-o”, conchide unul dintre cei prezenți în sală.

Articole similare

Lasa un comentariu