Medic: ”Relațiile intime sunt un adevărat izvor de tinerețe. Sexul nu e doar pentru tineri. Putem întineri doar practicându-l”

De , 15 apr., 2019, Intimitate

Potrivit cercetătorilor, sexul pare să fie rețeta tinereții fără bătrânețe și activitatea care menține creierul tânăr.

Experții britanici au analizat mii de bărbați și femei care adoră să facă sex și au constatat că acești oameni arătau cu până la șapte ani mai tineri decât vârsta lor biologică.

Persoanele de toate vârstele ar trebui să fie conștiente de faptul că relațiile intime sunt un adevărat izvor de tinerețe. Sexul nu ar trebui să fie doar pentru oamenii tineri. Putem întineri doar practicându-l”, spune doctorul David Weeks, fost șef al departamentului de psihologie la spitalul Royal Edinburgh din Marea Britanie și coordonatorul studiului.

Oamenii pe care acesta i-a analizat și a observat că întineresc văzând cu ochii au declarat în proporție de 50% că fac amor cu partenerul de trei ori pe săptămână și nu doar de două ori, așa cum sunt obișnuite cele mai multe cupluri.

Explicația doctorului Weeks? Endorfinele eliberate  de sex sunt un factor crucial în conservarea tinereții. În plus, tot endorfinele acționează ca un calmant natural, reducând anxietatea. Nici efortul depus în timpul unei relații intime nu e de neglijat, ci se socotește ca orice alt exercițiu fizic, cu mari beneficii pentru inimă. Cât despre aspectul întinerit al pielii feței, acesta este rezultatul hormonilor de creștere, care sunt activați când facem dragoste și care păstrează pielea elastică, reducând ridurile.

Cercetătorii din Maryland şi din Coreea de Sud au descoperit că activitatea sexuală la şoareci şi şobolani îmbunătăţeşte performanţa mentală şi stimulează neurogeneza (producerea de noi neuroni) în hipocamp, regiunea cerebrală în care sunt formate amintirile pe termen lung.

Un alt studiu publicat anul trecut a scos la iveală că sexul anihilează efectele stresului asupra creierului, cel puțin în cazul șoarecilor.

”Am descoperit că, deși nu au fost produși neuroni noi, abilitățile cognitive dobândite în timpul experimentului au scăzut atunci când soarecii au stat o perioadă lungă de timp fără sex “, au spus cercetătorii.

Creșterea activității sexuale inundă celulele creierului cu oxigen. Cuplurile mai în vârstă care sunt active sexual au un risc mai scăzut de demență, potrivit unui articol publicat în revista Glamour.

 

Articole similare

Comentarii

 • Io scriu treaba asta de zece ani, ce puțin …:)
  Le spui tuturor Guguștiucilor GRATIS … :)
  MA dau exemplu VIU pe MINE care a 69 de ani O comit de SASE ori zilnic, in TREI Reprize Luuuungi … :)
  Pen”ça ȘTIU Tehnica TAO … :)

  Da’ Pizmașii Crânceni de la ziare.com m-au blocat … :)
  In plus mi se da Vârsta de 50 de ani, după Look … :)
  Realmente toți și mai ale TOATE, au un soc atunci când le spun Vârsta Cronologica … :)
  Deci, Medicii ma confirma.
  Io am anticipat cercetările lor, din Vitalitate innascuta … :)
  Este drept, ma si HRANESC, nu mananc …
  Este drept fac si Sport GREU zinic, DOUA Ore acasa.
  Ete DREPT ca SI tin la mine …
  MULT.
  Da’ este si mai drept ca si mi-a pacut sa CITESC.
  Mult.
  De TOATE …
  De AIA ma urasc rau, in schimb crancen … :), PIZMASII … :)
  NU se poate ca UN_uu’care NU este In_”NOI” sa fie ASA.
  Sa le aiba pe TOATE.

  Minte, SEX, Sanatate, CARTE.