Sexul, armă anti-îmbătrânire

De , 17 mart., 2014, Intimitate

Sexul mai este considerat şi “elixirul tinereţii”. Pentru a-ţi prelungi viaţa fă sex regulat, spun experții.

”Persoanele de toate vârstele ar trebui să fie conștiente de faptul că relațiile intime sunt un adevărat izvor de tinerețe”, spune doctorul David Weeks, fost șef al departtamentului de psihologie la spitalul Royal Edinburgh din Marea Britanie și coordonatorul studiului.

Oamenii pe care acesta i-a analizat și a observat că întineresc văzând cu ochii (între 40 și 50 de ani) au declarat în proporție de 50% că fac amor cu partenerul de trei ori pe săptămână și nu doar de două ori, așa cum sunt obișnuite cele mai multe cupluri.

Explicația doctorului Weeks? Endorfinele eliberate  de sex este un factor crucial în conservarea tinereții. În plus, tot endorfinele acționează ca un calmant natural, reducând anxietatea. Nici efortul depus în timpul unei relații intime nu e de neglijat, ci se socotește ca orice alt exercițiu fizic, cu mari beneficii pentru inimă. Cât despre aspectul întinerit al pielii feței, acesta este rezultatul hormonilor de creștere, care sunt activați când facem dragoste și care păstrează piele elastică, minismalizând ridurile.

Menţine fumuseţea pielii:

– sexul dă o strălucire aparte pielii îmbunătățind circulaţia sângelui, ceea ce ajută la oxigenarea pielii. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor şi poate chiar să-ţi facă buzele să pară mai pline.

– Controleaza acneea: reduce nivelul de hormoni şi îi echilibrează,

Te întinereşte: cand faci sex, este stimulată producţia de colagen, care previne petele şi ridurile

Te ajută să slăbeşti

Vrei să scapi de câteva kilograme, însă nu ai timp pentru mers la sală? Nicio problemă, poţi înlocui exerciţiile fizice cu o activitate mai plăcută: sexul. În timpul unei partide de sex de o jumătate de oră, poţi arde într 75 şi 150 de calorii, potrivit doctorului Desmond Ebanks. În plus, sexul te ajută să-ţi întăreşti musculatura. ,,Excitaţia şi orgasmul eliberează testosteron, un hormon care, printre altele, ajută la construirea şi menţinerea ţesutului muscular şi osos”.

 

Articole similare

Comentarii

 • De ce … :) „FACI” de Aia MAI „faci” … :)
  Verificat !
  De peste 53 de ani.
  Iar daca faci Sex in stil TAO (Secretul Haremurilor Imperiale din China) poti sa il faci cat timp vrei si de cate ori vrei pe ZI.
  Verificat ! De la 44 de ani, da cand am aflat de TAO.
  Acum am 70 … :)

  In stil TAO efectul antiaging este si mai evident.
  Pentru ca HORMONII Benefici care inunda corpurile Femeiei si Barbatului „topiti” indeluuuuu ….uuung in de_Zbateri TAO sunt in mult mai multa cantitate.
  In plus, GRATIS, fata de diverse adjuvante.
  Nu mai vorbesc de placerea intensa si orgasme repetate si la Femeie (La ele este firesc …) si la Barbat (Aici este secretul sa ai orgasm fara … :) „consum”.
  Imi scriau niste frustrati si pizmasi dar … puternici ocult acum cativa ani caum ca ma dau profesor de Sex.

  NU !
  V-am dat directia (TAO) documentati-va.
  Interesul meu este in eliminarea Cocalarismului,

  Ori, Indivizii UMANI bine … :) sexualizati sunt mult mai binedispusi, deci accesibili comportamentului UMAN.

  TOATE relele din Romania sunt exacerbate de forma extrema a mitocaniei, Cocalarismul.