27 feb., 2018

Simptome neobișnuite ale bolii Alzheimer care apar înaintea problemelor de memorie

Sănătate de la A la Z

Boala Alzheimer nu debutează mereu cu tulburări de memorie, tristețea, iritabilitatea și somnolența fiind uneori simptome care preced maladia, se arată într-un studiu desfășurat în 34 de centre de depistare american.

Tulburările de memorie sunt, de obicei, cele care apar primele în boala Alzheimer și, de asemenea, cele care îi fac pe oameni să meargă la medic. De multe ori, doctorii se gândesc la o tulburare benignă legată de vârstă și trec mai rar la o diagnosticare a unei reale boli Alzheimer. De obicei, în boala Alzheimer este afectată memoria faptelor recente. “Bolnavii uită un lucru aflat cu câteva minute înainte; este o incapacitate de a fixa prezentul, de a învăța lucruri noi”, explică neurologul Jean-Pierre Polydor într-un manual pentru cei care se află în preajma bolnavilor de Alzheimer și vor să înțeleagă maladia.

Dezorientarea în timp (nu stiu ce an este, de exemplu) și spațiu (se pot pierde în propriul cartier), pot fi, de asemenea, simptome ale bolii.
De asemenea, apar și tulburări psihologice și comportamentale. De exemplu, depresie, apatie, agitație, agresivitate.

Dar ceea ce este mai surprinzător în studiul realizat sub conducerea profesorului Catherine Roe de la Universitatea Washington (SUA), publicată în 2015 in Jurnalul International Neurologie, este că aceste simptome sunt uneori prezente, chiar înaintea apariției tulburărilor de memorie.

Articole similare

ȘOCANT! Uite ce s-a întâmplat cu o cățelușă care a fost FOLOSITĂ PE POST DE ȚINTĂ
AnimalZoo
ȘOCANT! Uite ce s-a întâmplat cu o c ...
Bizar! Oana Zavoranu, BANTUITA de FANTOME: “Este o POVESTE mai veche…”
EVZMonden
Bizar! Oana Zavoranu, BANTUITA de FANTOM ...
TRĂDARE la care DRAGNEA NU se AȘTEPTA! Prieteniile PERSONALE pot ZĂDĂRNICI CONTRAATACUL. „PSD are ȘANSE MARI să PIARDĂ GUVERNAREA”.
EVZ
TRĂDARE la care DRAGNEA NU se AȘTEPTA! ...
Declarație ȘOC a Olguței Vasilescu: Ce spune despre DEMISIA lui Dragnea
CAPITAL
Declarație ȘOC a Olguței Vasilescu: C ...

Comentarii

  • Mulumesc !Cred ca si eu treebuie sa merg la un neurolog.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.