8 feb., 2018

Sistemul limfatic distruge virusurile și elimină toxinele din organism. Ce să faci ca să funcționeze la capacitate maximă?

Sănătate de la A la Z

Când sistemul limfatic nu mai funcţionează corect, organismul nostru nu poate să elimine toxinele. El luptă contra virozelor şi bacteriilor şi reglează cantitatea de fluide din ţesuturi. Pentru a funcţiona la capacitate maximă,  lichidul limfatic trebuie pus în mișcare.

Acest sistem conţine un fluid aproape limpede, denumit limfă, care circulă în organism prin vase limfatice de dimensiuni diferite. Distruge şi îndepărtează „invadatorii” precum virusurile şi bacteriile din organism. Este o componentă importantă a sistemului nostru natural de apărare – sistemul imunitar – şi ne ajută să luptăm împotriva infecţiilor.
Sistemul limfatic ajută la transportul celulelor, proteinelor, nutrienţilor şi produşilor de degradare în organism. Mai precis, transporta celule sangvine albe, inclusiv acel tip special de celule albe care se numesc limfocite.

Atunci când răcim, simţim uneori că „glandele” de sub maxilar cresc şi se întăresc. Aceste formaţiuni sunt o componentă a sistemului limfatic şi se numesc ganglioni limfatici. În organism există aproximativ 100 de ganglioni limfatici şi sunt uşor de observat la nivelul axilei, inghinal şi al gâtului.
Celulele sangvine albe circulă în sistemul limfatic căutând şi distrugând invadatorii străini, cum ar fi agenţii patogeni sau toxinele. Ganglionii limfatici filtrează limfa pentru a îndepărta invadatorii identificaţi şi pentru a bloca pătrunderea acestora în circulaţia sangvină. După ce limfa a fost „curăţată” în ganglionii limfatici, pătrunde în circulaţia sangvină şi în circulaţia generala.

Cum ne punem limfa în mişcare?

1. Respiraţia adîncă şi din diafragmă este un bun mod de a pune limfa în mişcare. Inspiraţi uşor şi adînc împingînd burta afară, iar apoi expiraţi la fel de încet, lăsînd în mod natural aerul să iasă afară complet. 60% dintre nodurile limfatice se alfă chiar sub diafragmă.
2. Mersul pe jos pune în mişcare sistemul limfatic. Mai ales mersul grăbit. De fapt, orice mişcare antrenează limfa, inclusiv rîsul.
3. Masajul limfatic este ideal, îl putem face şi singuri, cu delicateţe, masînd pielea în direcţia inimii.
4. Uleiul de ricin este cel mai eficient medicament. Se aplică pe partea inferioară a abdomenului şi /sau pe ficat. Dacă puneţi deasupra o sticlă cu apă caldă, efectul se înteţeşte. Compresa cu ulei de ricin se ţine toată noaptea. Dintre plantele care ajută sistemul imunitar, deci, implicit, limfa, cea mai cunoscută este echinaceea. Mai sunt indicate şi extractul de sîmburi de grapefruit sau de sîmburi de struguri, ceaiurile de gheara-mîţei cu ghimbir, fructele de pădure.
5. Dieta sănătoasă este cea care ajută la întărirea sistemului limfatic. Peştele, alimentele bogate în fibre precum fructele si legumele proaspete ajută sistemul slăbit. Trebuie să mîncăm alimente bogate în vitaminele A, B, C, E şi K. Şi mineralele sprijină sistemul imunitar: zincul, fierul, cuprul, seleniul şi manganul. Acizii graşi Omega 3 (carne, lactate, peşte) au rol pozitiv în activarea limfei. Dăunătoare limfei sînt toate alimentele procesate, metalele toxice (cadmiu, plumb, mercur), pesticidele (sulfiţii).
6. Menţinerea unei greutăţi optime şi nivelul scăzut al colesterolului ajută la o bună circulaţie a limfei.

 

Articole similare

Atenție! Cel mai bun PRIETEN al omului spune ce nu-i PLACE
AnimalZoo
Atenție! Cel mai bun PRIETEN al omului ...
Medicii au  dat VERDICTUL CRUNT! Mihai Bendeac a vorbit despre lupta grea pe care o duce cu o BOALA SINISTRA: “Am un singur gand ce ma ajuta sa lupt…”
EVZMonden
Medicii au dat VERDICTUL CRUNT! Mihai B ...
S-a DECIS! LOVITURĂ pentru TOȚI ROMÂNII. ALERTĂ NAȚIONALĂ.
EVZ
S-a DECIS! LOVITURĂ pentru TOȚI ROMÂN ...
Suma uriașă pe care o plătește Udrea pentru a scăpa de închisoare
CAPITAL
Suma uriașă pe care o plătește Udrea ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.