20 apr., 2018

Studiu: Cu cât BĂRBATUL este mai INTELIGENT, cu atât e mai puțin probabil să ÎNȘELE. Oamenii de știință au DEMONSTRAT!

Stil de viaţă

Cercetătorii au descoperit că oamenii inteligenți sunt mai puțin predispuși să își înșele partenerul de viață.

Însă nu e tot și nu este atât de simplu. Potrivit unui studiu, un bărbat cu un coeficient de inteligență mai mare nu va dori atât de mult să își înșele partenera.

Totuși, trebuie luate în considerare și alte aspecte, cum ar fi personalitatea bărbatului, stările prin care trece etc.

Motivele infidelității, atât în cazul bărbaților, cât și în cazul femeilor, variază foarte mult.

Există stereotipul conform căruia bărbații înșală mai mult, că ei nu rezistă atât de mult în fața frumuseții și a atenției feminine, iar femeile se presupune că au mai mult control.

Poate că așa era mai demult, dar în problema infidelității, se pare că și femeile au recuperat, în ultimii ani.

Un studiu al Institutului Kinsey, de la Universitatea Indiana, arată că femeile înșală aproape la fel de mult ca bărbații.

Unii cercetători spun că infidelitatea ține de faptul că te plictisești ușor, iar pentru asta trebuie să fii inteligent. În realitate, cercetările științifice nu susțin această teorie.

Un studiu din 2010 a descoperit că bărbații cu un coeficient ridicat de inteligență sunt mai puțin predispuși la a-și înșela partenera. Dar asta nu înseamnă că înșală mai puțin, potrivit uk.businessinsider.com.

Autorul, dr. Satoshi Kanazawa, de la celebra The London School of Economics and Political Science, una dintre cele mai bune instituții de învățământ superior din lume, LSE, a analizat două dintre cele mai importante sondaje americane, în care existau mii de răspunsuri ale adulților și adolescenților.

“Oamenii mai inteligenți au mai multe șanse să aprecieze monogamia și exclusivitatea sexuală decât bărbații mai puțin inteligenți”, concluzionează studiul. Cu toate acestea, preferința și comportamentul sunt două lucruri diferite, iar Kanazawa a constatat că bărbații mai inteligenți sunt predispuși simultan, atât să aprecieze exclusivitatea sexuală, cât și să se implice în legături extraconjugale.

La femei, acest lucru nu este valabil. Ele nu înșală în funcție de gradul de inteligență, iar sexul este o alegere strict subiectivă a femeii, spune Kanazawa, nu contează ce vrea sau ce preferă bărbatul.

Trebuie să observăm evoluția relațiilor de-a lungul timpului. În vremurile de demult, bărbatul trebuia să se împerecheze cu cât de multe femei dorea, pentru a avea cât mai mulți urmași.

Evoluția a schimbat situația bărbatului modern. Kanazawa e de părere că doar bărbații mai puțin inteligenți nu-și pot reprima instinctul primar și, de aceea, își înșală partenerele.

Pe de altă parte, femeile sunt confortabile cu ideea unui singur partener, deoarece la ele a avut mereu întâietate calitatea, nu cantitatea.

Articole similare

Scene ȘOCANTE: A legat un CÂINE de MAȘINĂ
AnimalZoo
Scene ȘOCANTE: A legat un CÂINE de MA ...
S-a aflat ADEVARUL! Oana Zavoranu si AVEREA INCREDIBILA lasata de Marioara Zavoranu. Atentie, este vorba de MILIOANE DE EURO!
EVZMonden
S-a aflat ADEVARUL! Oana Zavoranu si AVE ...
ANUNȚ CRUNT pentru Dragnea. Autoritățile INTERVIN de URGENȚĂ.
EVZ
ANUNȚ CRUNT pentru Dragnea. Autorităț ...
Surpriză de proporții! Care este cea mai profitabilă companie din România
CAPITAL
Surpriză de proporții! Care este cea m ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.