Supranumit „oul vegetal“ datorită conținutului nutritiv bogat, a fost leac străvechi, este medicament și astăzi

Stil de viaţă

Supranumit „oul vegetal“, tărâțele sunt considerate un adevărat medicament, fiind unul dintre cele mai folosite leacuri în medicina tradițională.

Timp secole, grâul a fost aliment de bază, iar bobul de grâu a fost considerat un adevărat „ou vegetal“ datorită conținutului nutritiv bogat.

Capacitatea lor de a vindeca se explică prin conținutul mare de vitamine din complexul B, magneziu, potasiu, sulf, siliciu, mangan, fibre alimentare (celuloză) și enzime.

Tărâțele sunt recomandate în obezitate, tulburări digestive, cancer, dar și alte boli incurabile.

De asemenea, intern sunt recomandate în colite, constipatii, obezitate, profilaxia cancerului de colon.

Acțiunea terapeutică a târâtelor de grâu se bazează pe însușirile lor absorbante, anticancerigene, anticolesterolemiante și favorizante ale digestiei.

Alegem de multe ori pâinea albă și proaspătă în detrimentul celei cu tărâțe, deși aceasta are puține vitamine și unele sortimente sunt dăunătoare sănătății.

De asemenea, consumată caldă produce balonări, umiditatea diminuand secreția enzimelor salivare care ajută la digerarea amidonului.

Tehnologia de obținere a făinii albe a apărut recent, dar aceasta a adus o dată cu ea și multe boli. Pâinea cu tărâțe are mai multe vitamine, magneziu, calciu, fosfor, iar aportul caloric al acesteia e scăzut, adică nu îngrașă.

Și borșul de tărâțe are calități terapeutice dovedite, fiind  recomandat în multe afecțiuni

Borșul vindecă hipertensiunea arterială, cardiopatia ischemică, tromboza, varicele, flebitele, arteritele, afecțiunile hepatobiliare, nevrozele, stările depresive, insomniile, stresul, asteniile, afecțiunile digestive, tuberculoze, intoxicațiile alcoolice și tabagice, diabetul zaharat și hiperglicemiile.

Se folosește extern în cazul pielii uscate, în ulcere cutanate și degerături. Este contraindicat în ulcer gastroduodenal, gastrite și dispepsii.

Se prepară într-un vas unde punem tărâțe de grâu, pe care le amestecăm cu tărâțe de porumb și se umezesc bine cu apă rece. Se toarnă peste ele apă clocotită. Se amestecă bine și se adaugă huste, adică tărâțe acrite de la borș. Se lasă la căldură 24 de ore. Se strecoară înainte de a fi folosit.

Tărâțele sunt bune și pentru împachetări și băi, în afecțiunile de psoriazis.

Se face o pastă din tărâțe de grâu proaspete amestecate cu apă călduță, se pune într-un tifon cu ochiuri rare și se aplică pe locurile afectate, ținându-se minimum jumătate de ora. Crustele sunt înmuiate, se normalizează metabolismul local. După tratament, se unge pielea cu un unguent de tătăneasa

Tărâțele sunt folosite și pentru tratamentele cosmetice. Măștile cosmetice cu tărâțe au efect de peeling, ajută la eliminarea punctelor negre, indepărtează celulele moarte, curăță tenul și îl face mai luminos. 

Articole similare

Un VIDEO ce defineste dragostea și loialitatea. O poveste care te va impresiona până la lacrimi. Vezi de ce
AnimalZoo
Un VIDEO ce defineste dragostea și loia ...
Foto – Iti vine sa crezi? Este incredibil cum arata Adelina Pestritu in COPILARIE: “Imi dau seama cat de repede trecem prin viata.”
EVZMonden
Foto – Iti vine sa crezi? Este incredi ...
RĂZBOI TOTAL la graniță! TRUPELE MILITARE, mobilizate. România și NATO au reacționat IMEDIAT.
EVZ
RĂZBOI TOTAL la graniță! TRUPELE MILI ...
Localitatea din România unde oamenii trăiesc peste 100 de ani. Aerul este atât de curat cum rar ţi-e dat să întâlneşti
CAPITAL
Localitatea din România unde oamenii tr ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.