Te-ai îngrășat brusc? Iată motivele

De , 26 feb., 2016, Stil de viaţă, Ştiri

Nu este o situație neobișnuită să observi că te-ai îngrășat, însă probabil nu ai luat în considerare acești factori, care te pot face să reții apa, iar acul cântarului să arate mult mai mult.

  1. Nu dormi suficient
  2. Mânânci prea multă sare
  3. Ești stresată
  4. Stai foarte mult așezată pe scaun
  5. Medicamente
  6. Retenția de apă

Să le luăm pe rând. Somnul este un factor important, deoarece dacă ești foarte obosit, organismul îți va cere produse bogate în calorii ca să compenseze lipsa de energie, iar de cele mai multe ori cădem în extrema de a mânca foarte mult fast-food.

Sarea reține apa, iar dacă te știi o persoană care mânâncă sărat, atunci înlocuiește sarea cu piperul sau usturoiul. Sunt sigură că alimentele vor fi mult mai gustoase.

Retenția de apă poate fi de ordin hormonal sau din altă cauză. Deși pare ilogic, retenția de apă poate fi combătută, tot cu ajutorul consumului de lichide. În special reținem apă atunci când nu bem suficiente lichide, iar organismul se comportă de parcă am trece prin deșert și reține toată apa pe care o găsește în organism.

Dacă stai foarte multe așezată pe scaun la job, ai tendința să mânânci numai prostioare și să lenevești. Nu mai faci sport, deoarece picioarele îți sunt obosite. Jobul este legat de stres sau nopți nedormite, care se transformă în kilograme în plus.

Unele medicamente pot duce la creșterea apetitului și a creșterii în greutate.

 

Articole similare

Lasa un comentariu