Cele mai bune asocieri ALIMENTARE. Putem beneficia de un maxim NUTRITIV

Stil de viaţă

Anumite alimente trebuie neapărat mâncate împreună! Doar așa consumul lor va fi benefic. Care sunt acelea…

Uneori, nu este atât de important ce mănânci, ci ce combinații alimentare faci. Anumite alimente vă vor ajuta să asimilați mai mulți nutrienți. Iată câteva exemple:

Spanacul și căpșunile. Din cauza PH-ului stomacului, va fi greu de absorbit fierul din plante. În această situație, ne poate ajuta vitamina C. Aciditatea sa va transforma fierul într-o variantă mai absorbabilă.

Prin adăugarea a doar 100 mg de vitamina C, fierul va fi absorbit de 4 ori mai mult!

O altă combinație fantastică este ardei roșu și fasole boabe neagră.

Legumele crude și ouăle. Multe legume crude conțin carotenoizi, care luptă cu cancerul, dar carotenoizii sunt greu de absorbit, deși sunt printre cei mai importanți antioxidanți, sunt pigmenţii de culoare roşie, galbenă sau portocalie, care se găsesc în special în fructele şi legumele de aceeaşi culoare. Cei mai importanţi carotenoizi sunt licopenele, alfa-carotenul, beta-carotenul, luteina și zeaxantina. Grăsimea din gălbenușul de ou va ajuta la o absorbție mai bună. Dacă veți mânca 3 ouă alături de legumele crude, veți absorbi de 3 ori mai mulți carotenoizi.

Turmericul și piperul negru. Turmericul conține un pigment numit curcumin, care previne și tratează boli foarte grave: neurodegenerative, cardiovasculare, pulmonare, metabolice, autoimune și maligne. Însă curcuminul este greu de absorbit în stomac. Dar piperina, un alcaloid care se găsește în piperul negru, va ajuta la o mai bună absorbție.

Un studiu a demonstrat că 20 mg de piperină adăugate la 2 grame de curcumin vor crește gradul de absorbție de 2000 de ori!

Atenție însă! Prea mult curcumin crește riscul formării pietrelor la rinichi.

Salata verde și uleiul. Când adăugați uleiuri sănătoase în salată, veți absorbi mai mulți carotenoizi din salată.

Carne și rozmarin. Cărnurile preparate termic, în special la grătar, pot dezvolta cancer. Așa arată anumite studii făcute pe șoarecii de laborator, potrivit businessinsider.com. Încă nu se știe clar dacă se întâmplă același lucru și în cazul oamenilor. Dar rozmarinul are antioxidanți care previn acest risc.

Este important să adăugați rozmarinul pe carne înainte de a o prepara, astfel veți reduce potențialul cancerigen cu 50%.

Cartofii dulci și spanacul. Cartofii dulci conțin multă vitamina A, dar corpul uman are nevoie de zinc pentru a transporta Vitamina A în sânge. Așadar, acompaniați-vă cartofii dulci cu alimente bogate în zinc, cum ar fi spanacul.

Data viitoare când faceți de mâncare, aveți grijă la combinații, ca să vă luați ce e mai bun din alimente.

Articole similare

Eufrat este replica unui câine antic dispărut. Uite câte kilograme și ce înălțimea uimitoare are / Video
AnimalZoo
Eufrat este replica unui câine antic di ...
Emoții mari pentru Andreea Mantea! „Legam prietenii și ne cunoaștem…”
EVZMonden
Emoții mari pentru Andreea Mantea! „L ...
ALERTĂ MONDIALĂ! Pământul, supus unui IMPACT NIMICITOR de zeci de ori mai mare decât BOMBA DE LA HIROSHIMA. Breaking News.
EVZ
ALERTĂ MONDIALĂ! Pământul, supus unu ...
EXCLUSIV: Black Friday la eMAG: Iată primele reduceri. Ce telefon de top îți poți lua. Stoc limitat
CAPITAL
EXCLUSIV: Black Friday la eMAG: Iată pr ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.