Un afrodisiac natural mai puțin cunoscut care este la îndemâna oricui

De , 27 sept., 2013, Medicină alternativă, Stil de viaţă

O banală legumă are o mulțime de proprietăți benefice pentru corp, printre care și faptul că este afrodisiac, este mai puțin cunoscută și folosită în bucătăria românească.

Proprietăţile benefice ale sparanghelului sunt cunoscute încă din perioada grecilor antici, acesta fiind folosit ca un diuretic natural şi leac pentru multe boli sau chiar pe post de afrodisiac.

Sparanghelul conţine vitaminele K, A, C şi B, precum şi potasiu, acid folic, calciu, fier şi mangan. Purifică toxinele din sânge şi este un diuretic recomandat pentru nefrită şi boli ale sistemului genito-urinar.

De asemenea, sparanghelul îmbunătăţeşte activitatea ficatului şi a sistemului cardiovascular, scade tensiunea arterială şi este considerat un afrodisiac natural. Nutriţioniştii susţin că această plantă este benefică pentru prostatită, saturează organismul cu fibre şi are un conţinut minim de calorii (100 de grame de sparanghel = 21 kcal).

În ciuda proprietăţilor sale benefice, sparanghelul are şi unele contraindicaţii. Nu este recomandat persoanelor care suferă de boli ale tractului gastro-intestinal şi diabet zaharat.

Articole similare

Comentarii

  • La indemana oricui spuneti dumneavoastra ?
    Aveti idee cam cat costa in magazin o „manutza” de sparanghel ? care mai e si ca vai de el pe deasupra …

  • Chiar sunteti siguri ca aceasta „banala leguma” este la indemana oricui? Ai vazut matale cat costa? Ai idee care este pensia sau salariul (majoritatii) in Romania (pt.ca de beneficiile acestei legume ar trebui sa „profite”in primul rand cei mai in varsta si cei cu probleme pe care aceasta leguma le poate ameliora)? Pe cate tarabe vezi mataluta sparanghel?
    Sau ai citit in fuga, pe undeva, de beneficiile consumului acestei legume si te-ai trezit cu pixu’-n mana? Dragilor, mai deschideti ochii prin jur cand v-apucati sa scrieti…

  • Chiar ca.. nu e chiar asa eftin