16 iul., 2013

Un aliment delicios previne accidentul vascular şi scade tensiunea

Medicină alternativă, Stil de viaţă

Aveţi tensiunea arterială crescută? Iată un mod plăcut prin care poţi ţine sub control această problemă.

Mâncaţi ciocolată neagră de doua sau trei ori pe săptămână. Studiile au demonstrat că persoanele care consumă ciocolată neagră cu moderaţie înregistrează o scădere a tensiunii arteriale.

Ciocolata neagră îmbunătăşeşte fluxul de sânge şi ajută la prevenirea formării de cheaguri de sânge. Consumul de ciocolată neagră poate impiedica rigidizarea arterelor sau arterioscleroza.

În plus, ciocolata neagra este benefică şi pentru creier, în cazul în care este consumată cu moderaţie potrivit unui studiu publicat în revista Neurology.

Specialiştii de la Glasgow University au măsurat viteza sângelui participanţilor la studiu, la nivelul celor mai importante artere, în timp ce aceştia consumau ciocolată stând în poziţie orizontală.

S-a descoperit astfel că ciocolata avea efect asupra nivelului de dioxid de carbon care afectează vasele de sânge, îmbunătăţind circulaţia şi având, astfel, un impact pozitiv la nivelul celulelor creierului.

“Consumul unui baton de ciocolată a fost asociat cu o modificare a nivelului de rigiditate a vaselor de sânge. Informaţiile noastre iau în calcul posibilitatea să existe un efect direct între anumite ingrediente din ciocolată şi vasele de sânge. Ipoteza este plauzibilă datorită flavonoizilor din ciocolată”, spune profesorul Matthew Walters, coordonatorul studiului.

Flavonoizii, care se regăsesc mai ales în cacao, sunt antioxidanţi puternici care contribuie la prevenirea afecţiunilor cardiace. Însă ciocolata este bogată în zahăr şi are un conţinut crescut de grăsimi şi poate cauza obezitate, acesta fiind, de altfel, unul dintre principalii factori care declanşează atacul cerebral.

 

Articole similare

ȘOCANT! Uite ce s-a întâmplat cu o cățelușă care a fost FOLOSITĂ PE POST DE ȚINTĂ
AnimalZoo
ȘOCANT! Uite ce s-a întâmplat cu o c ...
Bizar! Oana Zavoranu, BANTUITA de FANTOME: “Este o POVESTE mai veche…”
EVZMonden
Bizar! Oana Zavoranu, BANTUITA de FANTOM ...
TRĂDARE la care DRAGNEA NU se AȘTEPTA! Prieteniile PERSONALE pot ZĂDĂRNICI CONTRAATACUL. „PSD are ȘANSE MARI să PIARDĂ GUVERNAREA”.
EVZ
TRĂDARE la care DRAGNEA NU se AȘTEPTA! ...
Declarație ȘOC a Olguței Vasilescu: Ce spune despre DEMISIA lui Dragnea
CAPITAL
Declarație ȘOC a Olguței Vasilescu: C ...

Comentarii

  • 99% din ciocolata de pe piata contine minim 50% zahar chiar si cea asa zisa neagra, doar ciocolata adevarata nu face mai mult rau decat bine dar se gaseste mult mai greu.

  • Cu moderatie ,adica cat ?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.