12 feb., 2018

Un aliment foarte iubit a creat o CONTROVERSĂ imensă în lumea online. Un studiu recent spune că ar cauza CANCER

Ştiri

În ultimele zile, internauții caută frenetic informații despre acest aliment.

După ce un studiu prezentat în revista Nature a sugerat că un aminoacid care se găsește în legume, pe nume asparagină, poate contribui la răspândirea unei forme agresive de cancer mamar în organism, căutările pentru termenii precum “sparanghelul provoacă cancer” și “cancerul de sân de sparanghel” au atins cote inexplicabile.

Există câteva aspecte foarte importante legate de acest studiu. În primul rând, a fost efectuat pe șoareci, relatează sciencealert.com. Nu întotdeauna rezultatele apărute la șoareci sunt relevante și pentru oameni. Iar asparagina nu cauzează cancer nici măcar în corpul șoarecilor, ci doar a dus la răspândirea mai rapidă a unui cancer existent, în organismele rozătoarelor.

Savanții spun că dacă un nou studiu confirmă și la oameni legătura între asparagină și răspândirea rapidă a cancerului, atunci poate că vor găsi noi modalități de a trata cancerul mamar.

În acest caz, medicii vor încerca variante care blochează producția de asparagină în corp și evitarea acesteia în alimentație.

Oamenii produc asparagină în mod natural în organism, acest compus chimic care se găsește în multe alimente, nu doar în sparanghel, ci și în lapte, carne de vită, carne de pasăre, în ouă, pește și fructe de mare.

De asemenea, acest aminoacid este prezent și în cartofi, nuci, leguminoase, semințe, soia și cereale integrale. Într-adevăr, sparanghelul este cel mai bogat în acest compus, spre deosebire de celelalte alimente enumerate, care îl conțin în cantități infime.

Specialiștii reiterează că deocamdată nu există motive serioase pentru a renunța la consumul de sparanghel.

Articole similare

Plânge pentru că a fost ABANDONATĂ. Uite ce face noua ei stăpână
AnimalZoo
Plânge pentru că a fost ABANDONATĂ. U ...
Vrei un ten perfect? Anna Lesko îţi dezvăluie ce ALIMENTE trebuie să consumi. Secretul RUSOICEI este la îndemâna oricui!
EVZMonden
Vrei un ten perfect? Anna Lesko îţi de ...
BOMBĂ! Anamaria Prodan, MAMĂ DE GEMENI?! Reacția impresarei spune TOT.
EVZ
BOMBĂ! Anamaria Prodan, MAMĂ DE GEMENI ...
EXCLUSIV Guvernul pregătește bomba: Obligă românii să scoată bani din buzunar și să încalce legea
CAPITAL
EXCLUSIV Guvernul pregătește bomba: Ob ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.