Un cercetator de la Harvard a descoperit secretul tineretii

De , 24 feb., 2020, Stil de viaţă

Ne intrebam deseori care e secretul tineretii si nu gasim mereu raspunsurile potrivite. Insa un cercetator de la Harvard ne ofera cateva indicii care ne pot asigura o viata mai sanatoasa si, implicit, mai lunga.

Sfaturile sale au ca scop imbunatatirea sanatatii organismului, astfel incat sa incetinim procesul de imbatranire. Din moment ce se spune ca varsta este doar un numar, cercetatorul face referire la varsta biologica.

Un simplu test te poate ajuta sa descoperi care e varsta reala a corpului, rezultatul indicand anii biologici ai organismului, si nu pe cei cronologici. Acest studiu te poate ajuta sa evaluezi riscul aparitiei unor afectiuni si sa ai mai multe informatii despre sanatatea generala a organismului tau.

Potrivit mindbodygreen.com, David Sinclair, un cercetator in varsta de 48 de ani de la Harvard a aflat, in urma unui test de sange, ca organismul sau este mai batran cu zece ani. Dezamagit de rezultate, a inceput sa isi analizeze stilul de viata si sa descopere ce schimbari poate sa faca pentru a intineri.

Astfel, el a devenit mult mai preocupat de anatomie, de cum functioneaza organismul si de factorii care influenteaza procesul de imbatranire al celulelor.

Oamenii imbatranesc in ritmuri diferite, in functie de intensitatea leziunilor ce au loc la nivel celular, influentate de factori diversi precum genele mostenite, stilul de viata si mediul inconjurator. Insa cercetatorul de la Harvard a reusit sa elimine un factor important: stilul alimentar.

Citeste continuarea…

Articole similare

Lasa un comentariu