19 sept., 2014

Un fruct mai puţin cunoscut ar putea trata cancerul pancretic

Ştiri

Cercetătorii britanici au descoperit că aronia în combinaţie cu anumite medicamente, a distrus foarte multe celule pancreatice canceroase create în laborator. Studiul a fost publicat în Jounal of Clinical Pathology.

Aronia melanocarpa este o specie de fructe puțin cunoscută, care provine din păduri umede și mlaștini, din partea de est a Americii de Nord, cu gust astringent şi care conţine foarte mulţi antioxidanţi benefici pentru organism.

Extractul din aronie în combinaţie cu chimioterapia obişnuită a putut să elimine o mare parte din celulele canceruoase ale unei mostre de cancer pancreatic sintetic , însă este nevoie de multă muncă până când tratamentul va fi testat pe oameni.

“Este mult prea devreme să decidem că substanţele extrase din aronie au un efect asupra cancerului pancreatic ”, spune Henry Scowcroft de la Cancer Research din Statele Unite. “Dar trebuie să abordăm problema cancerului pancreatic , o boală a cărui tratament a cunoscut foarte puţin progress de-a lungul anilor.”

Cercetătorii au subliniat faptul că tratamentul este încă experimental.

Ana Maria Niţu

Articole similare

Atenție! Cel mai bun PRIETEN al omului spune ce nu-i PLACE
AnimalZoo
Atenție! Cel mai bun PRIETEN al omului ...
Medicii au  dat VERDICTUL CRUNT! Mihai Bendeac a vorbit despre lupta grea pe care o duce cu o BOALA SINISTRA: “Am un singur gand ce ma ajuta sa lupt…”
EVZMonden
Medicii au dat VERDICTUL CRUNT! Mihai B ...
S-a DECIS! LOVITURĂ pentru TOȚI ROMÂNII. ALERTĂ NAȚIONALĂ.
EVZ
S-a DECIS! LOVITURĂ pentru TOȚI ROMÂN ...
Suma uriașă pe care o plătește Udrea pentru a scăpa de închisoare
CAPITAL
Suma uriașă pe care o plătește Udrea ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.