18 mai, 2018

Un studiu demontează tot ce știam despre DEPENDENȚĂ. Nu variantele ilegale sunt cele mai periculoase

Stil de viaţă

Drogurile care dau dependență au efecte devastatoare asupra oamenilor, dar cele mai periculoase nu sunt cele la care vă gândiți prima dată.

Alte droguri, care nici măcar nu sunt ilegale, sunt mai periculoase decât cele scoase în afara legii.

Ghiciți? Sunt două refugii plăcute, la care apelează un număr foarte mare de oameni, nu de puține ori. E vorba despre alcool și tutun, potrivit sciencealert.com.

Consumul excesiv de alcool și tutun a cauzat omenirii multiple boli și probleme, în număr infinit mai mare decât cele provocate de substanțele ilegale.

Acest lucru se traduce în decese premature sau vieți trăite în boală și suferință, în poveri de tipul cancerelor sau afecțiunilor cardiovasculare.

Desigur, aici nu discutăm că o bere face mai rău decât o priză de cocaină. E vorba de un număr mult mai mare de vicioși, de consecvența obiceiurilor proaste, privind umanitatea ca pe un întreg.

Așadar, raportat la numărul de boli și decese în rândul populației, cele mai periculoase droguri sunt alcoolul și fumatul.

Aceste două vicii atrag după ele o cavalcadă de cheltuieli, medicamente, legi, dar și efecte secundare, cum ar fi punerea în pericol a semenilor, spune echipa de cercetători.

Sigur că tutunul și alcoolul sunt mult mai accesibile decât alte droguri, dar răul pe care îl produc este infinit mai mare.

În medie, 110 oameni din 100.000 mor din cauza fumatului. Alcoolul răpește 33 din 100.000, pe când drogurile ilegale duc la 6.9 decese din 100.000.

Nu este o invitație la consumul de droguri, ci un semnal de alarmă legat de consumul de alcool și tutun.

Aproape 1 din 7 adulți (15.2%) este fumător și 1 din 5 a avut cel puțin o beție zdravănă în decursul unei luni calendaristice.

Drogurile ilegale nu sunt consumate cu aceeași frecvență. În topul listei se află canabisul, estimându-se că mai puțin de 1 din 20 de oameni este consumator fidel.

Articole similare

Cercetătorii au descoperit de ce dau câinii din coadă
AnimalZoo
Cercetătorii au descoperit de ce dau c ...
Dan Bittman a rupt tacerea si a dezvaluit ADEVARATUL MOTIV pentru care NU s-a casatorit pana acum cu MAMA copiilor sai
EVZMonden
Dan Bittman a rupt tacerea si a dezvalui ...
Antonia, în stare de ȘOC! Internat în stare CRITICĂ. Medicii INTERVIN de URGENȚĂ.
EVZ
Antonia, în stare de ȘOC! Internat în ...
LOVITURĂ de la UE pentru România: Țara noastră tocmai a fost CONDAMNATĂ!
CAPITAL
LOVITURĂ de la UE pentru România: Țar ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.