9 aug., 2018

Vara este mult mai ușor să slăbești! De ce nu toată lumea poate să facă asta

Stil de viaţă

Vara este sezonul care ne ajută să slăbim. Cu puțin efort putem pierde câteva kilograme pentru că alimente din acest sezon au mai puține calorii. Există însă și reversul medaliei. Sunt și multe tentații…

Fructele de sezon, spre exemplu, dacă sunt consumate în cantități moderate constituie surse nutriționale benefice organismului nostru:  ciresșe, căpsuni, vișine, caise, piersici, pepene verde și galben, toate sunt bune, dar numai cu condiția ca ele să fie consumate în catități moderate pentru a  nu risca un aport caloric nedorit.

Și salata e bună vara, însă nu și atunci când  ne gândim să o asociem cu maioneză, spre exemplu.  Grăsimile nu sunt recomandate vara, fiind greu digerabile.

Din același considerente ar trebui să fim moderați  în ceea ce privește consumul atunci când alegem micii, cârnații, costița, ceafa de porc.

Și cum vara e mai greu fără înghețată, nutriționiști atrag atenția  să le evităm pe cele cu ciocolată și tot felul de toppinguri. Sunt de preferat cele simple, de vanilie, în cantitate mică și , mai ales, nu imediat după masă.

Alimentele proaspete sunt recomandate fără excepție, însă ele trebuie spălate bine înainte de a le consuma. Toxiinfecțile alimentare cauzate de consumul de alimente proaspete, nespălate, cele care nu au fost bine preparate termic sau care au fost păstrate la temperaturi necorespunzătoare sunt extrem de frecvente vara.

Aceste boli sunt  favorizate de  temperaturile înalte care stimulează multiplicarea germenilor, dar  și a meselor luate în diverse localuri fără experiență în domeniu. Alimentele care produc cel mai frecvent toxiinfecții alimentare sunt: produsele din carne (carne tocată, mezeluri, cârnați, salamuri crude, parizer), ouale și produsele din ouă (prăjituri, înghetate, creme, lichioruri), peștele, fructele și legumele proaspete nespălate, laptele și produsele lactate.

Câteva sfaturi…

  • nu uitați să vă hidratati, în medie trebuie  să consumați 2-2,5 l de lichide pe zi, cu creșterea aportului în zilele caniculare.
  • spălați foarte bine legumele și fructele, nu le consumați cu mâinile nespălate.
  • consumați alimente de sezon, dar nu întreceți măsura.
  • nu uitați să faceti mișcare  
  • consumați mâncăruri ușor digerabile: salate de legume, ciorbe de zarzavat, tocănițe de legume, legume gratinate, carne slabă (pui, pește)
De ce o PISICĂ și NU un CÂINE? Răspunsul unei iubitoare de animale te va UIMI!
AnimalZoo
De ce o PISICĂ și NU un CÂINE? Răspu ...
Toţi o admiră, însă puţini stiu ce DRAMĂ a trăit! Andreea Marin, DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE din viaţa sa: “Trebuie să rămân cu picioarele pe pământ…”
EVZMonden
Toţi o admiră, însă puţini stiu ce ...
Las Fierbinti a produs MAREA SURPRIZĂ. Ce STAR a fost COOPTAT în SERIAL.
EVZ
Las Fierbinti a produs MAREA SURPRIZĂ. ...
Vine urgia peste România. Temperaturi cu minus, lapoviță și ninsori
CAPITAL
Vine urgia peste România. Temperaturi c ...

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.