21 iun., 2013

Violenţa împotriva femeilor, o problemă de proporţii epidemice

Ştiri

Peste o treime din femeile din întreaga lume au fost victime ale violenţei fizice sau sexuale, un fenomen care constituie o problemă sanitară globală de proporţii epidemice, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Cea mai mare parte din acestea au fost atacate sau abuzate de soţii ori prietenii lor, iar problemele de sănătate provocate includ oase rupte, vânătăi, complicaţii legate de sarcină, depresie sau alte boli psihice, susţine raportul.

‘Violenţa împotriva femeilor reprezintă o problemă sanitară globală de proporţii epidemice’, a declarat într-un comunicat directorul general al OMS, dr. Margaret Chan. ‘Sistemele sanitare din întreaga lume pot şi trebuie să facă mai mult pentru femeile care sunt supuse violenţelor’, a adăugat aceasta.

Raportul, ai cărui autori sunt doi experţi în domeniul politicii sanitare, Charlotte Watts şi Claudia Garcia-Moreno, relevă faptul că aproape două cincimi (38%) din femeile victime ale crimelor au fost ucise de partenerii lor, iar 42% din femeile victime ale violenţei sexuale sau fizice au suferit leziuni grave.

Potrivit ONU, peste 600 de milioane de femei locuiesc în ţări unde violenţa domestică nu este considerată o infracţiune.

Rata violenţei domestice împotriva femeilor este cea mai ridicată în Africa, Orientul Mijlociu şi Asia de Sud-Est, unde 37% din femei au fost supuse abuzurilor fizice sau sexuale din partea soţului sau iubitului la un moment dat în viaţa lor. În America Latină şi de Sud, rata este de 30%, iar în America de Nord, de 23%. În Europa şi Asia, rata violenţei domestice este de 25%, conform raportului.

În legătură cu acest raport, OMS a emis o serie de instrucţiuni pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii asupra modului în care pot ajuta femeile care au fost supuse abuzurilor de natură fizică sau sexuală

 

 

Articole similare

Deparazitarea interna la PUIUL DE CÂINE corect, eficient şi fără riscuri! „Când achiziţionăm un puiuţ de câine…!
AnimalZoo
Deparazitarea interna la PUIUL DE CÂINE ...
Mihaela Rădulescu dă din casă. UITE ce sfaturi le oferă admiratoarelor sale pentru a avea un corp perfect. Te-ai încumeta să faci schimbări?
EVZMonden
Mihaela Rădulescu dă din casă. UITE c ...
ANUNȚ CRUNT pentru Dragnea. Autoritățile INTERVIN de URGENȚĂ.
EVZ
ANUNȚ CRUNT pentru Dragnea. Autorităț ...
Surpriză de proporții! Care este cea mai profitabilă companie din România
CAPITAL
Surpriză de proporții! Care este cea m ...

Comentarii

 • Nu-mi pare bine de raul Alexandrei dar trebuie sa apreciez ca este minus un fund seminud pe ecrane si asta e bine !!!

  • Bey radule, a facut ceea ce ia cerut managerul si audientza. In locul ei impotentii gen prodan vor aduce alta, si alta. Ca sa ii puteti da in cap cu motiv …

 • Ce tot umpleti ziarele cu orce fufa,orce curva ???.
  Ce-i dati atita importanta ,ce mare scula pe bascula-i proasta asta.
  Daca a batut-o poate a trezit-o or din betie or din vro transa,si in fond a gasit ceea ce merita.

 • ce aia a fost bataie? Eu o rupem in bataie ! o calcam in picioare. rupeam toate oasele ca-s meserias!

 • nu-i rau, femeile mereu o cauta cu lumanarea de cand LUMEA …si trebuie sa le frigi peste bot sa nu si-o ia-n cap.

 • Partea proasta e ca femeile sunt facute din material prost,si se invinetesc repede.

 • organizatiile feministe primesc miliarde de $ donatii anuale , si scot mii de rapoarte mincinoase din astea ca sa primeasca si mai multi bani !

 • Cine si ce produce aceasta epidemie mondiala impotriva femeilor? Cum va explicati faptul ca -in ciuda inaspririi constante a masurilor punitive impotriva agresorilor- rata agresiunilor creste exploziv? Si ca cei violenti nu sunt doar alcoolisti, inculti, someri? Ce masuri incorecte -din arsenalul corectitudinilor politice la moda- au generat si genereaza acest flagel “zi de zi si ceas de ceas”?
  Poate ca ar trebui schimbat ceva pe acolo, in primul rand…

 • Ca sa fim corecti se observa clar o descompunere a masculinitatii ”barbatilor” romani, femeile doar se ADAPTEAZA.
  Sint incapabili sa satisfaca o femeie (iar femeile si-au coborit foarte mult standardele) si sa o domine barbateste.
  Prin coorvareala si perversiuni incearca sa ascunda ca sint nedotati, impotenti mintal si fizic.
  Multi o acuza pe fufulina asta ca ”presta” ca o actrita porno, dar ea nu facea decit ceea ce ii cerea managerul barbat si AUDIENTA ”barbateasca”. Asta e adevarul, fetelor. HAHAHAHAHAHA

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.